Projektzáró konferenciát tartottak a Vedresábrány–Székelyhíd–Kokad összekötő út műszaki tervének kivitelezése elnevezésű terv kapcsán városunkban március végén. A székelyhídi városi önkormányzat, a vedresábrányi és a kokadi községi önkormányzatával összefogva sikeres pályázatot nyújtott be a Románia–Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007–2013 keretében egy, a három települést összekötő út műszaki tervének kivitelezésére. A pályázott összeg 163 070,63 euró, amihez hozzáadódik a partnertelepülések önrésze, azaz 5319,37 euró.

 

A zárókonferencián köszöntő beszédet mondott a három polgármester (Béres Csaba, Székelyhíd, Ozsváth István, Kokad és Barcui Barna, Vedresábrány).
Az elkészült tervek szerint a 27,67 km hosszú útszakasz Fancsika, Érköbölkút, Hegyközszentmiklós, Nagykágya, Csokaly, Létavértes és Kokad falvak érintésével kötné össze a két ország településeit. A műszaki terv szerint az összekötő utat 2014–2020 között kivitelezik európai uniós támogatással, amennyiben a pályázat pozitív elbírálásban részesül.
B. M.