^ Vissza Fel
Margitta címke bejegyzései:

Tehetséges margittai diákok művészeti kiállítása

Kultúra  ,   2022. január 8. szombat 

2021 december 22-én kiállítás megnyitót tartottak a margittai kultúrház előterében. A helyi Horváth János Elméleti Líceum két kiemelkedően eredményes líceumi diákja, Pap Rebeka és Kiss Bence alkotásai voltak itt megtekinthetőek. A tárlat 2022 január 15-ig nyitott ajtókkal várta a művészet iránt érdeklődő nagyközönség tagjait.

A kiállítást a líceum rajztanára, Angyal Olívia szervezte és nyitotta meg. Az ünnepségen beszédet mondott még az iskola igazgatónője, Nagy Gabriella is.

Kowalsky meg a Vega a Szabadság Feszten

Ajánló  ,   2015. május 7. csütörtök 

Kowalsky meg a VegaA július 9-12. között Margittán megtartandó Szabadság Feszt egyik sztárvendége KOWALSKY MEG A VEGA. A méltán népszerű fesztiválzenekar élő koncertjére július 10-én, pénteken este kerül sor.

Az együttes frontembere Kowalsky Balázs Gyula 1999-ben Jávorszky Bélával megalapította saját zenekarát, a Kowalsky meg a Vegát. Ezután Juhász Róbertet keresték meg, hogy segítsen keretet adni a formálódó daloknak. Újvári Péter és Temesi Bertalan rövidesen csatlakozott hozzájuk. Összeállt az eredeti VEGA ötösfogat. Első lemezük 2003-ban jelent meg Pimasz grimasz címmel.

Partnerség egy sikeres fesztiválért

Közélet  ,   2015. április 2. csütörtök 

A margittai képviselő-testület keddi rendkívüli tanácskozásán eldöntötte: partnerként beszáll a Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) mellé a július 9–12. közötti Szabadság Feszt szervezésébe.

A margittai helyi tanács március 31-ei rendkívüli ülésének egyik napirendi pontja a Szabadság Feszt volt. Mint ismert, a Bihar megyei Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) idén július 9–12. között rendezi meg harmadik alkalommal a Partium egyik legnagyobb ifjúsági rendezvényét. A városi tanács egyhangúlag biztosította a VIDIFISZ-t támogatásáról és arról, hogy partnerséget vállal az ifjúsági fesztivál megszervezésében.

Idén is lesz Szabadság Feszt!

Kultúra  ,   2015. március 26. csütörtök 

Szabadsag Feszt logoAz elmúlt két esztendőben a margittai termálstrandon megtartott Szabadság Feszt a legnagyobb partiumi ifjúsági fesztivállá vált. A szervezők, a Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) önkéntesei már összeállították az idei programtervet is, úgyhogy biztossá vált: idén is lesz Szabadság Feszt! A helyszín idén is ugyanaz, amit a fesztiválozók már kipróbálhattak és megszokhattak, Margitta új strandja. Az időpont pedig: július 9–12. Jegyezzétek fel már most!

Nyári Egyetem zajlott Monospetriben és Margittán

Közélet  , , , ,   2014. augusztus 28. csütörtök 

Az elmúlt hétvégén tartotta meg a Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) a II. Nyári Egyetemét, melynek Monospetri és Margitta adott otthont. Az augusztus 22. és 24. között zajlott rendezvényen több mint 30 Bihar megyei fiatal vett részt a házigazdákon kívül Nagyváradról, Érmihályfalváról, Érkörtvélyesről, Nagykágyáról, Micskéről, Bihardiószegről és Biharfélegyházáról. A rendezvény partnere volt a kolozsvári Prisma Egyesület, illetve a Monospetri és Apátkereszturi Ifjúsági Szervezet (MOKE).

A SzabadságFeszt utolsó napján volt a legnagyobb a zsongás (+videó)

Közélet  , ,   2014. július 14. hétfő 

Három borongós, záporokkal tartkított nap után vasárnap végre beköszöntött a szikrázó napsütés a SzabadságFeszt helyszínére. Ez egyet jelentett azzal, hogy a Margitta Városi Strand medencéi megteltek fürdőzőkkel, és már kezdődhetett is a nap.

A vasárnap reggelt egy laza, de komoly témájú beszélgetéssel nyitotta Demian Zsolt a Csináljuk a fesztivált rádióműsorban, amit a medence szélén ülve ejtett meg vendégével, Szabó  Józseffel, a  Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) elnökével. A több mint egy órás beszélgetés során számos, az ifjúságot érintő témát boncolgattak az egyre nagyobb számú hallgatóság előtt. A beszélgetés végén Szabó József vette át a kérdező szerepét, amikor is a margittaiak fesztiválhoz való hozzáállásáról faggatta a műsorvezetőt, miközben azt figyelték ki csobban a legszebben. A rádiós beszélgetés után a kérdező Zsolt felvette a „sportkommentátor” szerepét, ugyanis a medence különböző vízes vetélkedőknek adott később helyet, mint a matraccal úszás, matracon húzás és társaik. Ezek mellett helyet kapott még a lábtenisz, a strandröplabda és a foci minibajnokság, és a folyékony szappanos hasoncsúszda is mire délre járt az idő.

Felpörgött az élet a SzabadságFeszt szombati napján (+videó)

Közélet  , ,   2014. július 13. vasárnap 

Az időjárás ugyan meg-megviccelte szombaton a fesztiválozókat egy kis futózáporral, azért észrevehető volt, hogy a Margittai Városi Strandon táborozók már otthonosan mozognak az esemény területén és nem tántorítja el őket semmi a programokban való részvételtől.

A borongós idő miatt kicsit álmosan indult a nap, de a gondolatébresztő előadások a nagy rendezvénysátorban élénkebbé tették a fiatalságot. Elsőként Nagy Szabolcs, a Szatmár megyei RMDSZ ügyvezető elnöke tartott egy rövid előadást a közélet és a fiatalok kapcsolatáról, melyben miután kifejtette mit is jelent a közélet fogalma elmagyarázta azt is a hallgatóságnak, hogy miért fontos a kettő közötti élő kapcsolat megléte és hogyan lehetnek aktív, tudatos véleményalkotók és -formálók a fiatalok. Második előadóként Szabó Ödön RMDSZ-es parlamenti képviselőt köszönthették a fiatalok, aki a döntéshozásról beszélt. A jó előadói készségekkel rendelkező politikus hamar megragadta a sátorban összegyűltek figyelmét életre szóló tanácsként is felfogható gondolatokat átadva nekik.

Képviselői fogadóóra

Ajánló,Közélet  , ,   2014. július 1. kedd 

Július 4-én, pénteken 12 órai kezdettel a margittai parlamenti irodájában (Margitta, Republicii utca 2. szám, RMDSZ székház) tart fogadóórát Cseke Attila RMDSZ-es parlamenti képviselő.

A fogadóórára előjegyzés nélkül várják a lakosokat gondjaikkal, panaszaikkal.

Bővebb információkért hívják Tőtős Norbert irodavezetőt a (004) 0740 835 537-es telefonszámon.