^ Vissza Fel
Szabadság Feszt címke bejegyzései:

Csütörtökön kezdődik a Szabadság Feszt!

Közélet    2015. július 8. szerda 

Bihar megye legnagyobb, és a Partium egyik legnagyobb ifjúsági fesztiválja, a Szabadság Feszt július 9-én, csütörtökön kezdődik és 12-éig, vasárnap estig tart
Margittán, a város új termál-strandján. A változatos játékokat és a sok koncertet ígérő program kiemelkedő pontja a KOWALSKY MEG A VEGA és a HALOTT PÉNZ élő nagy-koncertje. Arról, hogy a rekeszizmaink is dolgozzanak, többek között a SZOMSZÉDNÉNI PRODUKCIÓS IRODA tagjai felelnek majd.

Kowalsky meg a Vega a Szabadság Feszten

Ajánló  ,   2015. május 7. csütörtök 

Kowalsky meg a VegaA július 9-12. között Margittán megtartandó Szabadság Feszt egyik sztárvendége KOWALSKY MEG A VEGA. A méltán népszerű fesztiválzenekar élő koncertjére július 10-én, pénteken este kerül sor.

Az együttes frontembere Kowalsky Balázs Gyula 1999-ben Jávorszky Bélával megalapította saját zenekarát, a Kowalsky meg a Vegát. Ezután Juhász Róbertet keresték meg, hogy segítsen keretet adni a formálódó daloknak. Újvári Péter és Temesi Bertalan rövidesen csatlakozott hozzájuk. Összeállt az eredeti VEGA ötösfogat. Első lemezük 2003-ban jelent meg Pimasz grimasz címmel.

Partnerség egy sikeres fesztiválért

Közélet  ,   2015. április 2. csütörtök 

A margittai képviselő-testület keddi rendkívüli tanácskozásán eldöntötte: partnerként beszáll a Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) mellé a július 9–12. közötti Szabadság Feszt szervezésébe.

A margittai helyi tanács március 31-ei rendkívüli ülésének egyik napirendi pontja a Szabadság Feszt volt. Mint ismert, a Bihar megyei Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) idén július 9–12. között rendezi meg harmadik alkalommal a Partium egyik legnagyobb ifjúsági rendezvényét. A városi tanács egyhangúlag biztosította a VIDIFISZ-t támogatásáról és arról, hogy partnerséget vállal az ifjúsági fesztivál megszervezésében.

Idén is lesz Szabadság Feszt!

Kultúra  ,   2015. március 26. csütörtök 

Szabadsag Feszt logoAz elmúlt két esztendőben a margittai termálstrandon megtartott Szabadság Feszt a legnagyobb partiumi ifjúsági fesztivállá vált. A szervezők, a Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) önkéntesei már összeállították az idei programtervet is, úgyhogy biztossá vált: idén is lesz Szabadság Feszt! A helyszín idén is ugyanaz, amit a fesztiválozók már kipróbálhattak és megszokhattak, Margitta új strandja. Az időpont pedig: július 9–12. Jegyezzétek fel már most!

A SzabadságFeszt utolsó napján volt a legnagyobb a zsongás (+videó)

Közélet  , ,   2014. július 14. hétfő 

Három borongós, záporokkal tartkított nap után vasárnap végre beköszöntött a szikrázó napsütés a SzabadságFeszt helyszínére. Ez egyet jelentett azzal, hogy a Margitta Városi Strand medencéi megteltek fürdőzőkkel, és már kezdődhetett is a nap.

A vasárnap reggelt egy laza, de komoly témájú beszélgetéssel nyitotta Demian Zsolt a Csináljuk a fesztivált rádióműsorban, amit a medence szélén ülve ejtett meg vendégével, Szabó  Józseffel, a  Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) elnökével. A több mint egy órás beszélgetés során számos, az ifjúságot érintő témát boncolgattak az egyre nagyobb számú hallgatóság előtt. A beszélgetés végén Szabó József vette át a kérdező szerepét, amikor is a margittaiak fesztiválhoz való hozzáállásáról faggatta a műsorvezetőt, miközben azt figyelték ki csobban a legszebben. A rádiós beszélgetés után a kérdező Zsolt felvette a „sportkommentátor” szerepét, ugyanis a medence különböző vízes vetélkedőknek adott később helyet, mint a matraccal úszás, matracon húzás és társaik. Ezek mellett helyet kapott még a lábtenisz, a strandröplabda és a foci minibajnokság, és a folyékony szappanos hasoncsúszda is mire délre járt az idő.

Felpörgött az élet a SzabadságFeszt szombati napján (+videó)

Közélet  , ,   2014. július 13. vasárnap 

Az időjárás ugyan meg-megviccelte szombaton a fesztiválozókat egy kis futózáporral, azért észrevehető volt, hogy a Margittai Városi Strandon táborozók már otthonosan mozognak az esemény területén és nem tántorítja el őket semmi a programokban való részvételtől.

A borongós idő miatt kicsit álmosan indult a nap, de a gondolatébresztő előadások a nagy rendezvénysátorban élénkebbé tették a fiatalságot. Elsőként Nagy Szabolcs, a Szatmár megyei RMDSZ ügyvezető elnöke tartott egy rövid előadást a közélet és a fiatalok kapcsolatáról, melyben miután kifejtette mit is jelent a közélet fogalma elmagyarázta azt is a hallgatóságnak, hogy miért fontos a kettő közötti élő kapcsolat megléte és hogyan lehetnek aktív, tudatos véleményalkotók és -formálók a fiatalok. Második előadóként Szabó Ödön RMDSZ-es parlamenti képviselőt köszönthették a fiatalok, aki a döntéshozásról beszélt. A jó előadói készségekkel rendelkező politikus hamar megragadta a sátorban összegyűltek figyelmét életre szóló tanácsként is felfogható gondolatokat átadva nekik.

SzabadságFeszt – Második Nap (+videó)

Ajánló,Közélet    2014. július 12. szombat 

A csütörtök estét bezáró fergeteges buli olyannyira remekül sikerült, hogy a fesztiválozókat alig lehetett a sátraikba zavarni még éjjel három után sem. Az ébredést azonban nem csupán a fejfájás tette kellemetlenné, hanem a beígért zivatar, amely nem kímélte a fiatalokat. A fesztivál második, pénteki napján heves esőzés következtében a délelőtti programok szüneteltek, illetve későbbre tolódtak.

SzabadságFeszt – Első Nap

Ajánló    2014. július 11. péntek 

Kinyitottak a margittai fesztiválnak idén is helyszínt biztosító strand kapui! A hosszú hétvégére felpakolt fesztiválozók tegnap délután állíthatták fel sátraikat, amelyek a következő négy napban fognak otthonként funkcionálni a lazítani és szórakozni vágyók számára. A nap első néhány órája a beköltözésé volt, az izgatott és tettre kész fiatalok lelkesen állították fel a sátraikat a rendezvénysorozat területén, igyekezvén minél közelebb kerülni a medencéhez és a színpadhoz.