A margittai képviselő-testület keddi rendkívüli tanácskozásán eldöntötte: partnerként beszáll a Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) mellé a július 9–12. közötti Szabadság Feszt szervezésébe.

A margittai helyi tanács március 31-ei rendkívüli ülésének egyik napirendi pontja a Szabadság Feszt volt. Mint ismert, a Bihar megyei Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) idén július 9–12. között rendezi meg harmadik alkalommal a Partium egyik legnagyobb ifjúsági rendezvényét. A városi tanács egyhangúlag biztosította a VIDIFISZ-t támogatásáról és arról, hogy partnerséget vállal az ifjúsági fesztivál megszervezésében.

A gyűlésen jelen volt Boda Gergely, a VIDIFISZ elnöke, Bántó Norbert, a szervezet előző elnöke és a fesztivál megálmodója, Demian Zsolt, a Margittai Ifjak Körének elnöke és Koppányi Zsolt, a városi strand adminisztrátora. A döntést követően még áprilisban aláírják a partnerszerződést a VIDIFISZ és a margittai önkormányzat képviselői.
 

A fotón balról jobbra: Koppányi Zsolt, Bántó Norbert, Demian Zsolt, valamint Pocsaly Zoltán, Margitta polgármestere és Boda Gergely VIDIFISZ-elnök

A fotón balról jobbra: Koppányi Zsolt, Bántó Norbert, Demian Zsolt, valamint Pocsaly Zoltán, Margitta polgármestere és Boda Gergely VIDIFISZ-elnök


A gyűlést követően a fesztiválszervező csapat terepszemlét tartva látott neki a helyszín előzetes megtervezésének, hiszen idén nemcsak a sátraknak kell megfelelő teret biztosítani, hanem a színpadnak, a rendezvénysátornak és az árusoknak is. A Szabadság Feszten idén is népszerű magyarországi és helyi együttesek koncerteznek.

A szervezők egyelőre nem árulják el, kik lesznek a margittai ifjúsági fesztivál sztárvendégei, de jelezték, hogy már a szerződések aláírásának szakaszában vannak. Emellett idén az OTP Bank, valamint a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem is jelen lesz a fesztiválon és egész napos szakmai programokat biztosítanak az érdeklődőknek. A fesztivállal kapcsolatos információkkal ezután folyamatosan jelentkezünk a sajtóban, de kövessétek a Szabadság Feszt Facebook-oldalát is a legfrissebb tudnivalókért! Mert egy kis Szabadság Feszt mindenkinek jár!

A Szabadság Feszt sajtószolgálata