2021 december 22-én kiállítás megnyitót tartottak a margittai kultúrház előterében. A helyi Horváth János Elméleti Líceum két kiemelkedően eredményes líceumi diákja, Pap Rebeka és Kiss Bence alkotásai voltak itt megtekinthetőek. A tárlat 2022 január 15-ig nyitott ajtókkal várta a művészet iránt érdeklődő nagyközönség tagjait.

A kiállítást a líceum rajztanára, Angyal Olívia szervezte és nyitotta meg. Az ünnepségen beszédet mondott még az iskola igazgatónője, Nagy Gabriella is.

A tárlaton Kiss Bence fotóit mutatta be, melyek egy részével már eredményesen szerepelt a következő versenyeken: a Partiumi Keresztény Egyetem nemzetközi Kreativitás versenyén, amelyet középiskolás diákok számára szerveztek 2021-ben, itt dicséretet kapott, az Otthonom Erdély országos pályázaton, itt szintén dicséretet kapott, és a 2021-ben az iskola által szervezett Magyar Irodalmi illusztrációversenyen, ahol második helyezést ért el fotóival.

A kiállítás másik felét Pap Rebeka festményei és tanulmányrajzai tették ki, melyek egy része szintén szerepelt már különböző helyi és nemzetközi versenyeken: a MosolyvirágNagycsaládosok Debreceni Egyesülete által kiírt VII. Kárpát-medencei Életmese illusztráló versenyen arany minősítést, valamint az iskola által szervezett Magyar Irodalmi Illusztrációversenyen első helyezést ért el.

Az iskola valamilyen módon szerette volna megköszönni a két fiatal alkotó eredményes munkáját. Így született meg ez a kiállítás, mely igazolni látszik azt a mindenki számára ismert mondást, mely szerint a kitartó munka mindig meghozza gyümölcsét.


Írta: Ér hangja