^ Vissza Fel
Monospetri címke bejegyzései:

Korszerű tornatermet építenek Monospetriben

Mérföldjáró    2021. május 2. vasárnap 
 29

Barcui Barna, Vedresábrány polgármestere (portrénkon) felvázolta azokat a fontosabb terveket, amelyeket mandátuma alatt szeretne megvalósítani.

Az elöljáró a községban zajló számos beruházás mellett két prioritást határozott meg, az egyik a tornaterem építése, a másik pedig a polgármesteri hivatalé. Vedresábrány együtt Kiskerekivel és Érbogyoszlóval egy közösségek közötti fejlesztési egyesületet hozott létre annak érdekében, hogy elősegítsék a beruházásokat. Jelenleg az utakat aszfaltozzák.

Sikerült megvenni a két telket, amiket kataszteri nyilvántartásba vesznek. Négy pályázatot nyújtottak be a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért Felelős Minisztériumhoz. A tervek szerint egy tornatermet szeretnének építeni, amelynek már előkészítették a helyszínét.

A polgármesteri hivatalnak új épületet akarnak készíteni Monos­petriben, s akkor megváltozik majd a község neve is. Természetesen erről majd a közeljövőben népszavazást tartanak, ha a nagypolitika nem avatkozik majd közbe. Ha a község lakosai úgy akarják, akkor új neve lesz a községnek és új központja, akkor ezt követően új székhelye lesz a polgármesteri hivatalnak.

Nyári Egyetem zajlott Monospetriben és Margittán

Közélet  , , , ,   2014. augusztus 28. csütörtök 
 973

Az elmúlt hétvégén tartotta meg a Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) a II. Nyári Egyetemét, melynek Monospetri és Margitta adott otthont. Az augusztus 22. és 24. között zajlott rendezvényen több mint 30 Bihar megyei fiatal vett részt a házigazdákon kívül Nagyváradról, Érmihályfalváról, Érkörtvélyesről, Nagykágyáról, Micskéről, Bihardiószegről és Biharfélegyházáról. A rendezvény partnere volt a kolozsvári Prisma Egyesület, illetve a Monospetri és Apátkereszturi Ifjúsági Szervezet (MOKE).