^ Vissza Fel
Vedresábrány címke bejegyzései:

Folytatódnak az elkezdett beruházások Vedresábrányban

Mérföldjáró    2021. július 10. szombat 
 355

Vedresábrány községben tovább folytatják az elkezdett beruházásokat, amelyek esetében jelentős előrelépések történtek.

Ilyen fontos beruházás például az after school, vagyis az iskola utáni iskola épülete tetőszerkezetének kivitelezése. Barcui Barna polgármester (portrénkon) elmondta, már elkészültek a belső vakolással, helyükre kerültek az ajtók és ablakok is. Mint ismeretes, tavaly tavasszal fogtak hozzá az after school épületének építéséhez, és az ígéretek szerint még idén ősszel teljesen elkészülhet. Télen nem haladtak a munkálatokkal, ugyanis a világjárvány miatt nem dolgozott a kivitelező cég.

Vigyázzunk környezetünkre

Mérföldjáró    2021. július 3. szombat 
 150

Egy tisztább környezetért gyűjtötték össze az eldobott műanyagokat, hulladékokat Vedresábrány községben. Vigyázunk a környezetünkre – ez volt az akció résztvevőinek mottója.

Iskolafelújítás Vedresábrányban, iskolai étkezde Monospetriben

Mérföldjáró    2021. május 11. kedd 
 374

A vedresábrányi iskola felújítására vonatkozó pályázatot a Környezetvédelmi Alaphoz nyújtották be – közölte Barcui Barna polgármester.

Megkapták az Országos Tulajdon-visszaszolgáltató Hatóság végleges válaszát az iskola épületére vonatkozóan, amely továbbra is marad a helyi tanácsnál, s nem kell visszaszolgáltatni az ortodox egyháznak. A végleges válasz miatt eddig nem tudtak az iskolaépületre költeni, de most a sikeres pályázatnak köszönhetően is valószínűleg májusban elkezdődhetnek a munkálatok, hogy azok a tervek szerint befejeződjenek az őszi iskolakezdésig.

A polgármester elmondta, hogy Monos­petribe hoznának létre étkezdét a gyerekeknek, a régi iskolában. Erre is készült pályázat, amely valószínűleg elnyeri a finanszírozást. Ez nem szociális kantinként működne, hanem egy iskolai étkezdeként. Hatékonyabb és célszerűbb meleg ebédet adni a gyermekeknek, mint kiflit, tejet, almát, vagy sajtot. Az iskolai étkezde kiszolgálná az I–VIII. osztályos tanulókat, a hatévesektől egészen a tizenhárom-tizennégy évesekig. Sok a szegény roma családból származó gyerek, nekik is sokat jelentene a meleg ebéd.

Vedresábrányban kultúrházat építenek és felújítják az orvosi rendelőt

Mérföldjáró    2021. május 11. kedd 
 589

Az elképzelések szerint felújítanák az 1973-ban épült vedresábrányi orvosi rendelőt, valamint egy kultúrházat is építenének a jelenlegi községközpontba.

Vedresábrányban soha nem építettek kultúrházat, és ezért nem volt hol rendezvényeket tartani, szórakozni. A múlt század 60-as éveiben Érfancsika faluban építettek az emberek közmunkában vályogépületet, ami kultúrházként működött, és Apátkeresztúron is így történt. Monospetriben is volt egy kis kultúrotthon, amit a polgármester felújított, ennek egy részébe aztán a rendőrség költözött, a másikba pedig egészségügyi ellátás zajlott. Most van egy telek erre a célra, hogy kultúrházat építsenek Vedresábrányban, ezért pályázatot nyújtottak be erre a beruházásra – közölte a polgármester.

Vedresábrány községnek nincs egészségügyi központja, azonban a háziorvosi ellátás biztosított. Előnyt jelent Margitta közelsége, ilyen szempontból is megfelelőbb volna, ha Monospetribe helyeznék át a községközpontot, mert tényleg nagyon hamar el lehet jutni a városba.