Nagyon sok mindent sikerült megvalósítania a vedresábrányi polgármesteri hivatalnak a 2021-es évben. Az alábbiakban felsorolunk néhány beruházást, amelyek hozzájárultak a község fejlesztéséhez.

Az Anghel Saligny-program keretében sikerült benyújtani az Érfancsika–Érköbölkút közötti községi út modernizálására vonatkozó pályázatot.

Barcui Barna polgármester kifejtette, hogy hosszú és időigényes folyamat után megkapták a megyei főépítésztől a Monospetri csatornázásra vonatkozó építkezési engedélyt. A napokban átadják a területet a kivitelezőnek, és kiadják a munkakezdési rendelkezést az illetékes cégnek. Az ivóvízellátás tekintetében is történt fontos változás, ugyanis községszinten szűrőket szereltek be az arzén kiszűrése érdekében. Az elöljáró elmondta: „Ennek folyamán történt egy kellemetlen incidens falvainkban, ugyanis a klóradagoló elállítódott, és a normál mennyiségnek a többszöröse került az ivóvízbe. A hibát kijavítottuk, és továbbra is az a célunk, hogy jó minőségű ivóvizet biztosítsunk a lakosság számára.”

Hozzátette, saját költségvetésből egy nagyon szép parkot alakítottak ki Vedresábrány központjában, ahol a volt szövetkezeti üzlet működött egykoron. Ugyanezen területen több gépjármű számára kialakított modern parkoló is létesült.

A községben kiépítették az új videókamera-rendszert, amely modern kivitelezésű, rendszámtábla-leolvasóval ellátott, és átfogó szolgáltatást nyújt mind a négy település tekintetében.

Vedresábrányban folytatódik az After School épületének kivitelezése. Jelenleg a tetőszerkezeten dolgoznak, remélhetően rövid időn belül elkészülnek az épülettel, és a község lakosai igénybe vehetik azt.

„Szeretném megemlíteni, hogy a szűk költségvetés ellenére támogatjuk az egyházakat, mind a tizenegy felekezetet, ezek értéke 100 000 lej nagyságrendű volt ebben az évben” – hangsúlyozta Barcui Barna.

Sikerült vásárolni egy új homlokrakodót (buldoex­kavátort), amire nagyon nagy szükség van a községben különböző munkálatok elvégzésére, mezei utak egyenlítésére és javítására.

Még tavasz végén, nyár kezdetén megvásárolták a jövő évi tüzelőt, ami több mint 220 köbméter tűzifát jelent az iskolák, óvodák, kultúrotthonok, a hivatal és az idősek otthona részére.

Elkészült a közvagyon elektronikus leltározása és felértékelése is, ami szintén komoly munka volt.


Írta: Ér hangja