^ Vissza Fel
VIDIFISZ címke bejegyzései:

Nyári Egyetem zajlott Monospetriben és Margittán

Közélet  , , , ,   2014. augusztus 28. csütörtök 

Az elmúlt hétvégén tartotta meg a Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) a II. Nyári Egyetemét, melynek Monospetri és Margitta adott otthont. Az augusztus 22. és 24. között zajlott rendezvényen több mint 30 Bihar megyei fiatal vett részt a házigazdákon kívül Nagyváradról, Érmihályfalváról, Érkörtvélyesről, Nagykágyáról, Micskéről, Bihardiószegről és Biharfélegyházáról. A rendezvény partnere volt a kolozsvári Prisma Egyesület, illetve a Monospetri és Apátkereszturi Ifjúsági Szervezet (MOKE).

Nyári Egyetemet szervez a VIDIFSZ

Ajánló,Diáksarok  ,   2014. augusztus 17. vasárnap 

A Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) júliusban tartotta meg a fiatalok körében nagy népszerűséget kivívott SzabadságFesztet, melyen több mint 700 fiatal szórakozott a margittai strandon. Alig egy hónappal a fesztivál után nyári egyetemet szervez a VIDIFISZ, mely természetéből adódóan már szerényebb érdeklődésre tarthat számot, mintegy negyven fiatalt várnak az augusztus 22. és 24 között sorra kerülő képzés-sorozatra Margittára, illetve a vele szomszédos Monospetribe.

Szabadság Feszt – még mindig kaphatók a kedvezményes bérletek!

Ajánló  ,   2014. június 12. csütörtök 

Június 4-én lezárult július 10–13. között Margittán megtartandó Szabadság Feszt jegyárusításának első elővételi köre. Ahogyan várható volt, a legtöbben az utolsó pillanatokra hagyták a bérletek beszerzését, ezért a szervezők két nappal meghosszabbították a kedvezményes árú jegyek beszerzésének lehetőségét. Június 7. és július 4. között szintén kedvezményesen, mindössze 45 lejért lehet megvásárolni a 4 napos bérletet. Ugyanakkor ebben az időszakban is lesznek különböző akciók, főképp az egyetemisták és az érettségizők számára.

A civil építkezés perspektíváiról tanácskoztak a fiatalok Monospetriben

Közélet    2014. június 12. csütörtök 

Első alkalommal Monospetriben szervezte meg a helybéli fiatalok egyesülete az IFI START NAPOT. A rendezvény, melyen számos ifjúsági szervezet képviseltette magát, nagy népszerűségnek örvendett, és a szervezők eldöntötték, mindenképp lesz folytatása.

Barcui Barna, Monospetri község polgármesterének köszönhetően a helyi kulturális központban szervezte meg a Monospetri és Apátkeresztúri Ifjusági Szervezet (MOKE) és a Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) az ifi szervezetek találkozóját június 6-7. között.

Már kaphatóak a SzabadságFeszt 4 napos bérletei

Ajánló,Közélet,Kultúra  , ,   2014. május 25. vasárnap 

Május 9-től már kaphatók a kedvezményes jegyek a margittai SzabadságFesztre. Két hét alatt már több mint kétszázan vásárolták meg a 4 napos bérletet, melyek június 4-éig 30 lejbe kerülnek. Ezt követően, június 5.-étől július 4.-éig 45 lejbe, július 5.-étől és a helyszínen pedig 60 lejbe kerülnek a bérletek.

Micske is csatlakozott a VIDIFISZ szervezeteihez

Közélet    2014. május 15. csütörtök 

Újabb tagszervezettel bővült a Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ), ezúttal a Micskei Ifjúsági Szervezet csatlakozott a megyei ernyőszervezethez.

Szombaton kora este a Micskei Tájházban gyűlt össze a helyi fiatalság néhány tenni akaró, aktív tagja .A találkozón az egybegyűltek elmondták, hogy milyen rendezvényeket szeretnének szervezni az idén. Az alakuló ülésen jelen volt Tripó István helyi polgármester is, aki – látva a fiatalok tenni akarását – felajánlotta nekik egy helyiséget, ami a micskei fiatalok bázisa lehet. Az elöljáró ugyanakkor további támogatásáról is biztatta a fiatalokat.

Újjáalakult a Nagykágyai Ifjusági Szervezet

Közélet  ,   2014. április 27. vasárnap 

Az elmúlt két hétben zajlott le a nagykágyai ifjúság újjászerveződése. A javaslat, hogy Nagykágyán is alakuljon újjá az ifjúsági szervezet, a Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) vezetőitől származik. Két héttel korábban Major Lóránt ügyvezető alelnök és Bántó Norbert VIDIFISZ-elnök javaslatára a nagykágyai fiatalok – eleget téve a felkérésnek – egy gyűlést hívtak össze, melyre múlt hét csütörtökön került sor a helyi kultúrotthonban, ahol közel 30 helybéli fiatal jelent meg. A köszöntőbeszédek után a fiatalok megválasztottak egy öttagú vezetőséget (Létai Sándor, Pál Zsuzsanna, Tripa Andrei Daniel, Crişan József, Bondoc Endre), amely irányítása alatt fog működni a következőkben a szervezet. Terveik szerint egy éven belül jogilag is be szeretnék jegyeztetni az egyesületet, addig is mint VIDIFISZ-tagszervezet tevékenykednek.

Ifjúsági vezetők találkozója

Közélet    2014. április 16. szerda 

2014 április 12-én, szombaton, Somogyi Lajos polgármesternek és Katona János lelkipásztornak köszönhetően, a hegyközpályi református egyház imatermében szervezte meg a Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ), ifjúsági vezetők számára az immár rendszeresnek mondható tavaszi képzését.

A VIDIFISZ, szórakoztató programjai mellett időközönként képzéseket, előadásokat szervez, a struktúrájában tevékenykedő ifjúsági szervezetek vezetői és tagjai számára. A képzések célja, hogy a vidéken működő szervezetek minél hatékonyabban tudjanak dolgozni a helyi fiatalokért, a közösségért. A pályázat író képzések, rendezvény szervezési előadások mellett az elmúlt héten helyet kapott egy olyan téma is, amely közel negyven fiatalt vonzott a megye több településéről.