Május 9-től már kaphatók a kedvezményes jegyek a margittai SzabadságFesztre. Két hét alatt már több mint kétszázan vásárolták meg a 4 napos bérletet, melyek június 4-éig 30 lejbe kerülnek. Ezt követően, június 5.-étől július 4.-éig 45 lejbe, július 5.-étől és a helyszínen pedig 60 lejbe kerülnek a bérletek.

A tavalyi tapasztalatok alapján az idén a szervezők nagy hangsúlyt szeretnének fektetni a rendezvény két szektorának jelentőségére. Fontos információ például, hogy a strand területén, este 9 óra után csak a 4 napos bérlettel lehet majd tartózkodni, mely magában foglalja a sátorhelyet illetve a tisztálkodási lehetőség is. A napi jegyekkel kapcsolatban van a legtöbb félreértés, ezekből ugyanis két típust lehet majd váltani. A 15 lejes napijegy a strandon belüli programokra is érvényes, reggel 9-től este 21 óráig, illetve éjfélig a parkolóban levő nagyszínpad előtti szektorban.

Újdonságnak számít, hogy idén azok a 14 éven felüli vendégek, akik esténként csak a parkolóban elhelyezett nagyszínpadhoz szeretnének kilátogatni, 2 lejes belépő ellenében tehetik ezt meg, ami egy tombola is egyben, mellyel értékes nyeremének kerülnek majd kisorsolásra. Ez egy jelképes összeg és egyben egyedi is mivel alapvetően két típusu fesztivál illetve hasonló rendezvény létezik a térségben: egyrészt olyanok rendezvények ahol teljesen ingyenes a belépés másrészt pedig olyanok ahol jóval nagyobb összegeket kell fizetni. A belépők közül naponta tíz szerencsés nyertest sorsolnak majd ki, illetve vasárnap este a tombola fődíjaként egy két személyre szóló egy hetes külföldi nyaralás is gazdára lel. A szervezők a foci rajongókra is gondolnak, ugyanis egy óriás kivetítővel várják majd a szurkolni vágyókat a parkolóban ahol szombaton és vasárnap este a sörsátrakból izgulhatják végig a braziliai labdarúgó világbajnokság bronzmérkőzését és döntőjét.

A két lejes napijegyeket csak 17 órától kell megváltani, viszont kizárólag a parkolóban lévő nagyszínpad előtti szektorra érvényesek. Május 26.-tól a rendezvény weboldalán, közösségi oldalán illetve a sajtón keresztül a szervezők minden héten különböző nyereményjátékokat illetve versenyeket hírdetnek majd meg, melyeken a szerencsések és a legügyesebbek 4 napos bérleteket nyerhetnek majd.

Továbbirészletekről a www.szabadsagfesztival.eu oldalonolvashatnak.

 

VIDIFISZ Sajtóiroda