Az elmúlt két hétben zajlott le a nagykágyai ifjúság újjászerveződése. A javaslat, hogy Nagykágyán is alakuljon újjá az ifjúsági szervezet, a Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) vezetőitől származik. Két héttel korábban Major Lóránt ügyvezető alelnök és Bántó Norbert VIDIFISZ-elnök javaslatára a nagykágyai fiatalok – eleget téve a felkérésnek – egy gyűlést hívtak össze, melyre múlt hét csütörtökön került sor a helyi kultúrotthonban, ahol közel 30 helybéli fiatal jelent meg. A köszöntőbeszédek után a fiatalok megválasztottak egy öttagú vezetőséget (Létai Sándor, Pál Zsuzsanna, Tripa Andrei Daniel, Crişan József, Bondoc Endre), amely irányítása alatt fog működni a következőkben a szervezet. Terveik szerint egy éven belül jogilag is be szeretnék jegyeztetni az egyesületet, addig is mint VIDIFISZ-tagszervezet tevékenykednek.

A jelenlévők kitöltötték a jelentkezési lapokat, de a közel harminc önkéntes tagot számláló szervezet továbbra is várja az olyan helybéli fiatalok jelentkezését, akik tenni szeretnének valamit a helyi ifjúságért, illetve a falu közösségéért.

A látványos eredmények elérése érdekében még sok munkára lesz szükség, így máris elkezdődött a szervezkedés a falu ifjai között. Első közös rendezvényük a Húsvéti Bál volt, mely a Buliszervíz zenekar segítségével jött létre. A hajnalig tartó mulatozáson, a tagokon kívül több mint százan vettej részt. A bál alatt két fiatal hölgy is megmutatta énektehetségét egy közös dal előadásával, amit a vendégek nagy szeretettel fogadtak.
A szervezet tagjai a továbbiakban is igyekeznek majd minél több és egyre színvonalasabb programot szervezni az ifjúság számára, így középtávú terveik között szerepel például csapatépítő programok, illetve különböző előadások szervezése.
 

 


Írta: Pál Zsuzsa