Június 4-én lezárult július 10–13. között Margittán megtartandó Szabadság Feszt jegyárusításának első elővételi köre. Ahogyan várható volt, a legtöbben az utolsó pillanatokra hagyták a bérletek beszerzését, ezért a szervezők két nappal meghosszabbították a kedvezményes árú jegyek beszerzésének lehetőségét. Június 7. és július 4. között szintén kedvezményesen, mindössze 45 lejért lehet megvásárolni a 4 napos bérletet. Ugyanakkor ebben az időszakban is lesznek különböző akciók, főképp az egyetemisták és az érettségizők számára.

Annak ellenére, hogy még nem került fel a Szabadság Feszt hivatalos internetes oldalára a részletes program, már közel 300 fiatal döntött úgy, hogy a margittai strandon megrendezésre kerülő fesztiválon indítja a nyarat.

A strand területén délelőttönként előadásokra és képzésekre kerül majd sor, ahol a meghívott előadók a fiatalokat érintő témákban előadásokat tartanak majd. Déltől estig számos ügyességi vetélkedőre és kvízversenyre, különböző bajnokságokra, sportrendezvényre és őrült játékokra számíthatnak a résztvevők. Annak érdekében, hogy minél több igényt kielégítsenek a szervezők és senki se unatkozzon, párhuzamosan kettő vagy három program közöl lehet majd választani, természetesen a strandolás mellett. Az esti órákban a nagyszínpadi fellépésekkel párhuzamosan, a benti kisszínpadon félprofi alternatív és rockegyüttesek, illetve rapperek koncerteznek majd, ezt követően pedig hajnalig tartó medence-partik lesznek, amelyeken közismert és helyi lemezlovasok biztosítják majd a jó hangulatot.
A fesztivált többek között egy humoros videóval is népszerűsítik a legnépszerűbb videomegosztón és közösségi oldalakon, melynek főszereplője Kun Zsolt, a budapesti Dumaszínház tagja, a Bihardiószegi Ifjúsági Szövetség elnöke. A háromrészesre tervezett videó első része máris nagy sikert aratott az interneten, ugyanis alig egy hét alatt több mint ezerszer nézték meg. A Partium legelismertebb humoristája nemcsak a népszerűsítő videó főszereplője, de a fesztivál egyik műsorvezetője és természetesen fellépője is lesz. A stand up comedy előadásokra szintén a benti kisszínpadon (rendezvénysátorban) kerül majd sor, melyeken azok vehetnek részt, akiknek 4 napos bérlettel vagy 15 lejes napi jeggyel rendelkeznek. A műfaj idei sztárvendége a kolozsvári Felméri Péter lesz, a Dumaszínház és Comedy Central állandó fellépője.


Írta: A VIDIFISZ sajtó szolgálata