^ Vissza Fel
bibliahét címke bejegyzései:

Református vakációs bibliahét a templom hűs árnyékában

Közélet  , ,   2022. augusztus 2. kedd 

Száz-százhúsz gyermek vett részt a református vakációs bibliahéten Székelyhídon, amelyet idén július 25–29. között szerveztek a templomkertben. A szervezőknek az Ifjúsági Keresztyén Egyesület (IKE) több mint negyven lelkes, fiatal tagja segített a rendezvény lebonyolításában. A túlnyomórészt helybéli gyerekek minden napot reggeli imádsággal és énekléssel kezdték, ezt követték a gyülekezet ifjúsági tagjainak segítségével bemutatott bibliai történetek, mindemellett aranymondásokat is tanultak. A kézműves foglalkozások és tánc sem maradtak el a kínálatból, az ebédszünetet követően pedig a gyerekek különböző játékokkal szórakoztak. A bibliahétnek minden évben van egy feldolgozott kerettörténete, témája, az idei az ószövetségi Dániel próféta történetére, egy korábbi anyagra épült.

Vakációs bibliahét Csokalyon

Diáksarok  ,   2022. június 28. kedd 

Vakációs gyermekbibliahetet tartottak a csokalyi református egyházközségben június 20–26. között. A fiatalok minden nap a Királyhágómelléki Református Egyházkerület gondozásában az idei évre kiadott Velünk mindig történik valami! elnevezésű nyári gyermekmissziós program szerint mélyülhettek el Isten megismerésében.

Megtudhatták, hogy Isten miképpen gondoskodott hollóival a pusztában Illés prófétáról; Pál apostolt hogyan védte meg a kezébe maró kígyó mérgétől; Dániel prófétát milyen módon őrizte meg az oroszlánok vermében; hogy figyelmeztette Péter apostolt a kakasszóval és miként terelgette Jónás prófétát feladata útján. A hét végére a gyerekeket arra a tanulságra igyekeztünk eljuttatni, hogy azért történik velünk „annyi minden”, hogy bennünk történjen valami nagyon fontos: megértsük, elfogadjuk és cselekedjük Isten akaratát!

Bibliahét ír hátizsákosokkal a világ körül

Mozaik    2019. augusztus 10. szombat 

Nyolc írországi fiatal vendégünk érkezett székelyhídi vallásközösségünkbe, hogy a református egyház által szervezett gyermek bibliahéthez hasonló, angol nyelvű, Backpackers (azaz Hátizsákosok) elnevezésű tábort tartsanak a lelkes gyerekeknek július közepén. Az Exodus egyesület 31-es, Brooke Logan által vezetett csapata mindennap más és más országba „vitte el” a gyerekeket, melyhez kapcsolódva mutatták be az aznapi bibliai történeteiket. Mottójuk idén a következő evangéliumi vers volt: „A tolvaj nem egyébért jő, hanem hogy lopjon és öljön és pusztítson: én azért jöttem, hogy életük legyen, és bővölködjenek.” (Jn 10,10).

Első nap Jézus Jeruzsálembe való bevonulásával foglalkoztunk, és a francia Gare du Nord vonatállomásba látogattunk el. Következő nap Svédországban, a királyi palotában néztünk körbe, és megtanultuk Jézus betániai megkenetésének történetét. A harmadik napon a gyerekek Rómába, egy elegáns étterembe repülhettek el, ahol vendégeink bemutatták az utolsó vacsorát. A negyedik, utolsó napon – hiszen vendégeink haza kellett utazzanak –, Svájcba, az Alpokba utaztunk, ahol téli olimpián vettünk részt, a gyerekek megtanulhatták a Gecsemáné kertjében történt árulás történetét.

Szentmiklóson számodra is készült egy ruha

Diáksarok  ,   2019. július 22. hétfő 

Vakációs bibliahetet tartottak Hegy­közszentmiklóson a református egyházkerület ÖltöztetŐ elnevezésű gyermekmissziós programja alapján július második hetében. Az idén Istennek hála nagy számban részt vevő gyerekek József történetével ismerkedhettek meg, amiben szó volt a megbocsátásról, a családi szeretetről és Isten segítségéről. A napi foglalkozások áhítattal kezdődtek, majd Árus Csongor László helyi lelkipásztor mutatta be a bibliai történetet. Az énekeket Fehér Renáta kántornő tanította. Vasárnap a templomban az istentisztelet végén a gyerekek bemutatták mindazt, amit a hét alatt tanultak. Jutalomként ajándékkönyvet, édességet kaptak, majd szeretetvendégségre hívták őket és a gyülekezet tagjait a szülők. A kerettörténetben divatbemutatóra is hívtuk a gyerekeket, amit pénteken tartottunk meg legnagyobb örömükre.

ÖltöztetŐ gyerekmissziós program – Kövesd a szív szavát

Diáksarok    2019. július 20. szombat 

Különleges kerettörténetbe foglalták az idei székelyhídi vakációs bibliahetet. A résztvevő majdnem 150 gyerek egy párizsi divathét zsűriszerepében volt „jelen” július második hetében, ahol az egymással versenyző modellek – név szerint Juliette, Monique és Chloé –, valamint stílustanácsadójuk, Pierre minden nap tanultak valamit a saját hibáikból. Ugyanis naponta egy-egy tanulságos, bibliai történetet ismerhettek meg, amelyeknek a főhőse József volt (a református egyházkerület ÖltöztetŐ gyerekmissziós programja alapján).

A gyerekek minden reggel imádkozással és énekléssel kezdték a napot a templomban. Elsőként a kerettörténetet, majd a bibliai történetet mutatták be, melyek után visszatértek a kerettörténet szereplői, és elmondták, ők mit tanultak. Játékkal folytatódott a nap, a templom udvarára elrejtett napi aranymondás szavait keresték meg a gyerekek. A templomi program az énekek átismétlésével zárult.

Krisztus az örök érték

Kultúra  , ,   2018. augusztus 28. kedd 

Vakációs gyermekbibliahetet rendeztek a csokalyi református egyházközségben augusztus harmadik hetében. A fiatalok mindennap a Királyhágómelléki Református Egyházkerület gondozásában az idei évre kiadott Pénzt vagy örök életet! elnevezésű nyári gyermekmissziós program szerint indultak útnak az Isten szerinti értékek bibliai keresésére.