^ Vissza Fel
bibliahét címke bejegyzései:

Bibliahét ír hátizsákosokkal a világ körül

Mozaik    2019. augusztus 10. szombat 
 358

Nyolc írországi fiatal vendégünk érkezett székelyhídi vallásközösségünkbe, hogy a református egyház által szervezett gyermek bibliahéthez hasonló, angol nyelvű, Backpackers (azaz Hátizsákosok) elnevezésű tábort tartsanak a lelkes gyerekeknek július közepén. Az Exodus egyesület 31-es, Brooke Logan által vezetett csapata mindennap más és más országba „vitte el” a gyerekeket, melyhez kapcsolódva mutatták be az aznapi bibliai történeteiket. Mottójuk idén a következő evangéliumi vers volt: „A tolvaj nem egyébért jő, hanem hogy lopjon és öljön és pusztítson: én azért jöttem, hogy életük legyen, és bővölködjenek.” (Jn 10,10).

Első nap Jézus Jeruzsálembe való bevonulásával foglalkoztunk, és a francia Gare du Nord vonatállomásba látogattunk el. Következő nap Svédországban, a királyi palotában néztünk körbe, és megtanultuk Jézus betániai megkenetésének történetét. A harmadik napon a gyerekek Rómába, egy elegáns étterembe repülhettek el, ahol vendégeink bemutatták az utolsó vacsorát. A negyedik, utolsó napon – hiszen vendégeink haza kellett utazzanak –, Svájcba, az Alpokba utaztunk, ahol téli olimpián vettünk részt, a gyerekek megtanulhatták a Gecsemáné kertjében történt árulás történetét.

Szentmiklóson számodra is készült egy ruha

Diáksarok  ,   2019. július 22. hétfő 
 363

Vakációs bibliahetet tartottak Hegy­közszentmiklóson a református egyházkerület ÖltöztetŐ elnevezésű gyermekmissziós programja alapján július második hetében. Az idén Istennek hála nagy számban részt vevő gyerekek József történetével ismerkedhettek meg, amiben szó volt a megbocsátásról, a családi szeretetről és Isten segítségéről. A napi foglalkozások áhítattal kezdődtek, majd Árus Csongor László helyi lelkipásztor mutatta be a bibliai történetet. Az énekeket Fehér Renáta kántornő tanította. Vasárnap a templomban az istentisztelet végén a gyerekek bemutatták mindazt, amit a hét alatt tanultak. Jutalomként ajándékkönyvet, édességet kaptak, majd szeretetvendégségre hívták őket és a gyülekezet tagjait a szülők. A kerettörténetben divatbemutatóra is hívtuk a gyerekeket, amit pénteken tartottunk meg legnagyobb örömükre.

ÖltöztetŐ gyerekmissziós program – Kövesd a szív szavát

Diáksarok    2019. július 20. szombat 
 299

Különleges kerettörténetbe foglalták az idei székelyhídi vakációs bibliahetet. A résztvevő majdnem 150 gyerek egy párizsi divathét zsűriszerepében volt „jelen” július második hetében, ahol az egymással versenyző modellek – név szerint Juliette, Monique és Chloé –, valamint stílustanácsadójuk, Pierre minden nap tanultak valamit a saját hibáikból. Ugyanis naponta egy-egy tanulságos, bibliai történetet ismerhettek meg, amelyeknek a főhőse József volt (a református egyházkerület ÖltöztetŐ gyerekmissziós programja alapján).

A gyerekek minden reggel imádkozással és énekléssel kezdték a napot a templomban. Elsőként a kerettörténetet, majd a bibliai történetet mutatták be, melyek után visszatértek a kerettörténet szereplői, és elmondták, ők mit tanultak. Játékkal folytatódott a nap, a templom udvarára elrejtett napi aranymondás szavait keresték meg a gyerekek. A templomi program az énekek átismétlésével zárult.

Krisztus az örök érték

Kultúra  , ,   2018. augusztus 28. kedd 
 588

Vakációs gyermekbibliahetet rendeztek a csokalyi református egyházközségben augusztus harmadik hetében. A fiatalok mindennap a Királyhágómelléki Református Egyházkerület gondozásában az idei évre kiadott Pénzt vagy örök életet! elnevezésű nyári gyermekmissziós program szerint indultak útnak az Isten szerinti értékek bibliai keresésére.

Az ige által Istennel találkoztak

Mozaik    2016. november 21. hétfő 
 447

Tizedik alkalommal szerveztek bibliavetélkedőt kilenc református egyházmegye fiataljainak részvételével. Ezúttal Nagykágya adott otthont a rendezvénynek.

Már kora reggel szorgoskodtak a gyülekezetnél segédkezők, kávéval, üdítővel, süteménnyel várták az érkezőket. A hosszú út után jól is esett egy kicsit felfrissülni, falatozni, hiszen nemcsak a környékről, de távolabbi megyékből is érkeztek a vetélkedő kerületi döntőjére. A Királyhágómelléki Református Egyházkerület novemberben tizedszerre szervezte meg a fiatalok bibliaismereti megmérettetését. A döntőt megelőzően az egyházkerülethez tartozó kilenc egyházmegyében előselejtezőt tartottak. Az első helyezett csapatok vehettek részt a Nagykágyán megtartott döntőn. Mindegyik csoport négy tagból állt, a kilenc egyházmegye képviseletében érkezők mellett az előző évi győztesek, vagyis a magyarkéciek is részt vehettek a vetélkedőn. A helyszín kiválasztása felajánlás alapján történik, ezúttal a nagykágyai egyházközség lépett, Bán Alpár lelkipásztoruk – aki az érmelléki egyházmegye ifjúsági előadója is – paptársainak javaslata alapján a kérdéseket állította össze.

Jelenések, Élő Kövek és versenyek

Mozaik  ,   2013. október 30. szerda 
 640

Nagykágyán rendezték meg az érmelléki Bibliaismereti vetélkedőt.

Dicsőítés nyitotta meg a VII. érmelléki Bibliaismereti vetélkedőt az Élő Kövek együttes szolgálatával, majd rövid istentisztelet következett. Bara László nagykágyai lelkipásztor köszöntőjében kiemelte, hogy házszentelő is a vetélkedő alkalma, hiszen az október 19-én megtartott rendezvényen kívül még semmilyen rendezvényt nem tartottak addig az új közösségi házban.
A barátságos hangulatú megmérettetésen tíz településről összesen negyven diák vett részt, így képviseltette magát Csokaly, Érszőllős, Gálospetri, Jankafalva, Magyarkéc, Margitta, Nagykágya, Szalacs, Székelyhíd és Tóti.