Több mint százötven csillogó gyermekszempár ragyogta be a székelyhídi református templomot minden reggel július 19-e és 23-a között. A vakációs bibliahét alkalmai naponta imával, énektanulással és egy-egy bibliai történet elmesélésével indultak a hűs falak oltalmában.

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület gyerekmissziós programjában meghirdetett kerettörténet két főhősének szerepét Rákosi Jenő, az Érmelléki Református Egyházmegye esperese, székelyhídi lelkipásztor és Oláh Ferencz Krisztián segédlelkész, érseléndi lelkész vállalták. Máté és Kristóf, a hátizsákkal felfedezőútra induló kalandozók útján ismerkedtek a gyermekek Jézussal, a világ világosságával és csodáival. Az elhangzott bibliai történeteket a nagyobb gyermekek korabeli jelmezt öltve el is játszottak, a kisebbek pedig a kézműves foglalkozásokon újra alkották ezeket. Kenyeret, halat, kosarat vágtak ki és ragasztottak össze, de az újjászületést jelképező gyönyörű színekben pompázó pillangót is elkészítették. Így elevenedtek meg Jézus csodái, a kenyérszaporítás, Lázár feltámasztása a halálból és e történetek mentén a gyermekek megtanulhatták, hogy Jézus a világosság, a remény, a feltámadás és az élet, a jó pásztor, az élet kenyere, az egyetlen út, amely Isten ígéreteihez vezet: „Én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek”(János evangéliuma 10,10).

Rákosi Jenő esperes örömének adott hangot, amiért ilyen sok gyermekhez szólhatott ez évben a kegyelem szava, ilyen sokan indultak el a kalandos úton Jézust megismerni. 


Írta: Rupárcsics Judit Csilla