^ Vissza Fel
református címke bejegyzései:

Idősek vasárnapja, egy békés együttlét

Hitélet  ,   2022. december 18. vasárnap 

Hálaadó istentisztelet keretében köszöntötte a 75 év feletti gyülekezeti tagokat a székelyhídi református egyházközség az idősek vasárnapján, mely idén advent harmadik vasárnapjára esett.  Az eseményt két év kényszerszünet után volt lehetőség újra megszervezni. Idén 212, a 75. életévüket betöltött gyülekezeti tag kapott élelmiszercsomagot, az előző évekhez hasonlóan. Azoknak az időseknek, akik nem tudtak személyesen jelen lenni a hálaadó istentiszteleten, az egyházközség eljuttatta otthonaikba a csomagot. Rákosi Jenő helyi református lelkész nagy szeretettel köszöntötte nemcsak a gyülekezet időseit, hanem a kisérőket, családtagokat vagy szomszédokat is, akik eljöttek. És nem utolsó sorban a helyi fiatal szolgálattevő Hajnalcsillag és a Betlehemi Zarándokok iskolai csoportokat is, akik az istentiszteletet követően műsorral kedveskedtek a híveknek.

Református vakációs bibliahét a templom hűs árnyékában

Közélet  , ,   2022. augusztus 2. kedd 

Száz-százhúsz gyermek vett részt a református vakációs bibliahéten Székelyhídon, amelyet idén július 25–29. között szerveztek a templomkertben. A szervezőknek az Ifjúsági Keresztyén Egyesület (IKE) több mint negyven lelkes, fiatal tagja segített a rendezvény lebonyolításában. A túlnyomórészt helybéli gyerekek minden napot reggeli imádsággal és énekléssel kezdték, ezt követték a gyülekezet ifjúsági tagjainak segítségével bemutatott bibliai történetek, mindemellett aranymondásokat is tanultak. A kézműves foglalkozások és tánc sem maradtak el a kínálatból, az ebédszünetet követően pedig a gyerekek különböző játékokkal szórakoztak. A bibliahétnek minden évben van egy feldolgozott kerettörténete, témája, az idei az ószövetségi Dániel próféta történetére, egy korábbi anyagra épült.

Krisztus az örök érték

Kultúra  , ,   2018. augusztus 28. kedd 

Vakációs gyermekbibliahetet rendeztek a csokalyi református egyházközségben augusztus harmadik hetében. A fiatalok mindennap a Királyhágómelléki Református Egyházkerület gondozásában az idei évre kiadott Pénzt vagy örök életet! elnevezésű nyári gyermekmissziós program szerint indultak útnak az Isten szerinti értékek bibliai keresésére.