A Kalandra fel! elnevezésű nyári gyermekmissziós program szerint indultak útnak a csokalyi vakációs gyermekbibliahéten részt vevő fiatalok minden nap július 12–18. között, hogy Jézust megismerjék én-mondásain keresztül.

A tavalyi kihagyás után az idei bibliahét megszervezéséhez és lebonyolításához sokan csatlakoztak a csokalyi református egyházközségben. Az ifisek a kerettörténetet meséltek el és a kézimunkában segédkeztek, a gyülekezet hölgyei pedig az ebéd tálalásában serénykedtek, de voltak olyanok is, akik adományukkal járultak hozzá a bibliahéthez.

A vakációs bibliahetet a vasárnap délelőtti istentisztelet zárta, amelyen a gyerekek az egész héten tanultakat foglalták össze. Tokár Imola helyi tiszteletes asszony, Fazakas Erika óvónő és Herman Szilárd kántor vezetésével a gyerekek előadták a napi tanítást, közösen elmondták az aranymondást és elénekelték a napi énekeket, hogy a szülők is gazdagodjanak a bibliai történetek értékes útmutatásával.

A vakációs bibliahetet közös gyülekezeti ebéddel zárták a gyülekezeti ház teraszán, ahol a gyermekek szüleikkel és minden templomba érkezővel együtt a templom árnyékában fogyasztották el a jóízű ebédet. Közben pedig jól megfért egymás mellett a gyereknyüzsgés és a családias beszélgetés az árnyékos templomkertben.

Idén a magyar kormány a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-n keresztül 400 000 Ft anyagi támogatásban részesítette a programot, melyből a kellékek és kézimunkás alapanyagok mellett két rendezvénysátort is beszereztünk, illetve naponta a hegyközszentmiklósi Ér-Panzió konyhájáról érkező meleg ebéddel láttuk vendégül a résztvevőket.

Áldott hét volt mindnyájunk számára!


Írta: Tokár Sándor, csokalyi református lelkipásztor