A Petőfi Sándor Elméleti Líceum foci- és kézilabdacsapata hazai és nemzetközi tornákon szerepel. Kozma Sándor tanár úrnál érdeklődtünk, hogy mi újság mostanában a fiúkkal, merre volt meccsük, hogy szerepeltek? A tanár úr elmondása alapján kijelenthetem, hogy nem lazsálnak a srácok, amióta megkezdődött a tavasz, volt már pár meccsük.Már rögtön a tavasz elején, március 6-án az V–VIII-as focicsapat Élesden volt, az idei suliolimpia megyei középdöntőjén, ahol az élesdi, a margittai és a nagyváradi csapattal mérték össze tudásukat.Ugyan a tudással nem volt gond, mégis lecsúsztak a továbbjutást jelentő második helyről, harmadikok lettek.

A líceumi focicsapatnak sem volt több szerencséje, ők is harmadikok lettek a Érmihályfalván megrendezett suliolimpia megyei középdöntőjében, március 12-én. Az V–VIII-hoz hasonlóan ők is az élesdi, a margittai Octavian Goga és a nagyváradi Emanuil Gojdu focicsapatával mérkőztek meg. Azonban egyik csapat sem csügged, bíznak benne, hogy jövőre jobban sikerül, addig is edzenek az elkövetkezendő mérkőzésekre.

 

A líceumi csapatnál az a bökkenő, hogy a fiúk 90%-a az idén végez, így jövőre újra kell szervezni a teljes csapatot.A kézilabdások sem unatkoznak, az első tavaszi mérkőzéseik már március 7-én lezajlottak. Azon a vasárnapon egy nemzetközi férfi kézilabdatornán vettek részt, amelyet itt a tartottak, a Székelyhídi Sportcsarnokban. A tornát a debreceni kézilabdacsapat nyerte meg, akiket Kiskereki, Szalacs, majd Székelyhíd követett a pontok alapján. De ők sem csüggednek, tapasztalatszerzésre kiváló alkalom volt. Most az iskolák közti bajnokság következő meccsére edzenek, melyre akkor jutottak tovább, amikor januárban a körzeti bajnokságon a mihályfalvi és a kágyai csapatot egyaránt maguk mögé utasították. Emellett az amatőr férfi kézilabda-bajnokság következő mérkőzésére is gyúrnak, amelyen ahhoz képest, hogy ők, a margittai és a nagyváradi a három legfiatalabb csapat, eddig megállták a helyüket.Nincs más hátra, annyit mondhatunk: hajrá, fiúk!

 

M. L.