Nagykágyán rendezték meg az érmelléki Bibliaismereti vetélkedőt.

Dicsőítés nyitotta meg a VII. érmelléki Bibliaismereti vetélkedőt az Élő Kövek együttes szolgálatával, majd rövid istentisztelet következett. Bara László nagykágyai lelkipásztor köszöntőjében kiemelte, hogy házszentelő is a vetélkedő alkalma, hiszen az október 19-én megtartott rendezvényen kívül még semmilyen rendezvényt nem tartottak addig az új közösségi házban.
A barátságos hangulatú megmérettetésen tíz településről összesen negyven diák vett részt, így képviseltette magát Csokaly, Érszőllős, Gálospetri, Jankafalva, Magyarkéc, Margitta, Nagykágya, Szalacs, Székelyhíd és Tóti.

A felkészülés tárgyát ez évben a Jelenések könyve képezte, ezt kellett minél részletesebben áttanulmányozniuk az ifiknek, hogy szombaton öt tízkérdéses kérdésblokkot teljesíthessenek minél ügyesebben. A kérdésblokkok között a szünetet közös éneklések töltötték ki, és persze a zsűri gyors értékelései. A tavalyi nyertes margittai csapat számára ugyan nem volt nagy kihívás a vetélkedő, hiszen ők a szabályok szerint már korábban bejutottak a Margittán tartandó kerületi versenybe, viszont az ezüstért és bronzért is meg kellett dolgozni alaposan. A kérdésekre adott válaszok alapján végeredményben a második helyet Magyarkéc, míg a harmadikat Érszőllős lánycsapatai vették birtokukba, könyvjutalmukkal együtt. Ezt követően a délutánba nyúlva egy kötetlenebb vetélkedőre hívták a szervezők a fiatalságot, melynek fődíja egy társasjáték volt.

Mint ismeretes, az érmelléki Bibliaismereti vetélkedőt az előző években vidékünk több településének lelkipásztora szervezte meg az egyházmegyében. A legelső szervezők között tudhatjuk Mike Pál magyarkéci tiszteletest, Illyés Tamás érszőllősi és Kulcsár Árpád értarcsai lelkipásztorokat, akikhez az évek során csatlakozott Jakó Sándor is, mint ifjúsági tiszteletes. Négyük munkáját minden évben segítik más-más lelki vezetők is, mint ahogyan azt Bara László is tette idén, házigazdaként.

Bíró Orsolya