Megkezdődött Érbogyoszlón annak a hat plusz egy férőhelyes gépszínnek a megépítése, amely azt a célt szolgálja, hogy a helyhatóság tulajdonában lévő járműveket és nehézgépeket megfelelő körülmények között tudják tartani akkor is, amikor ezek éppen használaton kívül vannak. Az eredetileg hat férőhelyesre tervezett gépszínt azért fogják még egy külön zárt térrel megtoldani, hogy a 2017-ben vásárolt tűzoltóautó télen is védett helyen legyen; így a fagyásveszély miatt nem kell belőle a vizet leengedni. Eddig ugyanis telente a vizet leengedték a tűzoltókocsiból, és csak riasztás esetén kezdték el újra feltölteni, ami ilyenkor jelentős időveszteséggel járt.

Erre jelent megoldást a most készülő zárt helyiség. Hasonló a helyzet a többi járművel is, hiszen mindegyik sokkal hamarabb bevethető, ha nem kell az időt azzal vesztegetni, hogy leseperjék róluk havat vagy a szélvédőről lekaparják a jeget.

A gépszín helyet ad majd a polgármesteri hivatal traktorjának és az ehhez tartozó pótkocsinak, a szippantós autónak, a földmunkagépnek, a hókotrónak és a hozzá tartozó hóekéknek és sószóróknak. A könnyűszerkezetes épület saját költségből épül meg, és a tervek szerint tavasz végére már használatba lehet venni. A fejlesztéssel egyben növekszik a polgármesteri hivatal tulajdonában lévő járművek élettartama is.


Írta: Szücs-Pap Enikő