A hagyományá vált Érmelléki farsangi bált idén január 22-én szervezték meg harmadik alkalommal a szervezők a székelyhídi múzeum épületében. A rendezvényt Béres Csaba polgármester, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes és  kisebbségügyi államelnöki tanácsadó nyitották meg. A III. Érmelléki Farsangi Bál nyitótáncát a Quasar sporttáncklub sikeres versenytáncospárosa, Ianc Sebastian és Szilágyi Cynthia táncolta, akik standard és latintáncokat mutatta be. A bál hivatalos nyitótáncát Galajda Mária, a tavalyi bálkirálynő és Ianc Sebastian, valamint a polgármester és Szilágyi Cynthia táncolta. Felejthetetlen élményt nyújtott a Kolozsvári Filharmónia művészeinek előadása Nagy Éva fuvolaművésznő és Nagy Kálmán hegedűművész.

 

 

Előadásukban barokk stílusú műveket keltetek életre. Előadásukat vastapssal jutalmazta a közönség, akik a táncteret birtokukba véve hajnalig ropták a táncot. Az est bálkirálynője címet az érmihályfalvi Karsai Magdolna nyerte el, aki a tavalyi győztestől, Galajda Máriától vehette át a vándorkoronát.

 

 

 

 

Az est folyamán a nagyváradi Tibor Ernő-galéria képzőművészei által felajánlott alkotásokat, Buzánszky Jenő, az Aranycsapat hátvédje által dedikált futball-labdát, illetve egy üvegasztalt árvereztek el. Az aukció teljes bevételét – 10 320 lej – a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett székelyhídi csoportnak ajánlják fel a szervezők.
A bál ideje alatt könyvvásár is várta az érdeklődőket. A rendezvény jó hangulatához a fellépők produkciói mellett természetesen hozzájárultak a felszolgált finom ételek és a méltán híres érmelléki borok is.

 

 

Aszalós Tímea