Idén a retróirányzat jegyében hirdették meg a Petőfi Sándor Elméleti Líceum farsangi mulatságát. A városi múzeum épületében február elején megrendezett bensőségesebb, de vidám hangulatú műsort hagyományosan a X. osztályos tanulók szervezték meg, akik a tanulás mellett ezzel is kiveszik a részüket az iskolai életből.

Az A és C osztály műsorblokkját Szilágyi Alexandra C-s és Barta Dominic A osztályos tanulók konferálásával tekinthette meg a közönség. Az A osztály videójában  a tanárok válaszoltak a diákok kérdéseire, mit sem sejtve abból, hogy a vágás segítségével a kérdést megváltoztatva a válaszok is más értelmet nyernek majd. A C osztályosok videójukban a közel sem unalmas iskolai hétköznapokba engedtek betekintést a nagy számban összegyűlt közönségnek. A két osztály fergeteges sikerű táncára Ulici Alexandra (X. A) szólótánca tette fel a pontot.

Az esemény második felében a B osztály szórakoztatta a nagyérdeműt, mindez e sorok írójának a műsorvezetésében zajlott. Az osztály tánca a többi produkcióhoz illeszkedően a ’90-es évekbe repítette vissza a diákokat és a nézőket. A videóban fordított világ elevenedett fel, a tanárok diák, a diákok tanár képében tűntek fel a vásznon. Az igazi finálé a tanár-diák karaokepárbaj volt, amelyet a komolyság távolról került, viszont a résztvevők szerencsére nem, így egy emberként énekelték Pap József tanár úrral, a verseny győztesével a KFT Afrika című számát, amely a siker mellett igen „komoly” fődíjhoz is juttatta a nyertest, egy tábla Africana csokoládé formájában. A finálé után a parádé egy paródia volt, ahol a székelyhídi Gigolo (Szegecs Lóránd) és a kiskereki Esmeralda (Koncz Sebastian) gondoskodtak a show-ról.

Elmondható, hogy a rendezvény sikeres volt, ez a siker a közönség mosolyaiban, nevetéseiben és tapsaiban volt mérhető.


Írta: Cservid Levente