^ Vissza Fel
Érmelléki Farsangi Bál címke bejegyzései:

Szórakozás és adománygyűjtés a IV. Érmelléki Farsangi Bálon

Közélet  ,   2012. január 29. vasárnap 

 

 

Népes részvétellel rendezték meg a már hagyománnyá vált Érmelléki Farsangi Bált január 21-én a Székelyhídi Múzeum épületében. A magyar kultúra napja köré szervezett rendezvényt Béres Csaba polgármester nyitotta meg, köszöntve a megjelent vendégeket: Bajtai Erzsébetet, a bukaresti magyar nagykövet feleségét, Böjte Csaba ferences rendi szerzetest, Cseke Attila szenátort, Tasó László magyarországi országgyűlési képviselőt, Pásztor Sándort, a Körösök Vízügyi Igazgatóság igazgatóját, Rákosi Jenő református esperest, Bihar megyei tanácsosokat, polgármestereket és minden megjelent vendéget.

III. Érmelléki Farsangi Bál

Kultúra  , , ,   2011. január 6. csütörtök 

A hagyományá vált Érmelléki farsangi bált idén január 22-én szervezték meg harmadik alkalommal a szervezők a székelyhídi múzeum épületében. A rendezvényt Béres Csaba polgármester, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes és  kisebbségügyi államelnöki tanácsadó nyitották meg. A III. Érmelléki Farsangi Bál nyitótáncát a Quasar sporttáncklub sikeres versenytáncospárosa, Ianc Sebastian és Szilágyi Cynthia táncolta, akik standard és latintáncokat mutatta be. A bál hivatalos nyitótáncát Galajda Mária, a tavalyi bálkirálynő és Ianc Sebastian, valamint a polgármester és Szilágyi Cynthia táncolta. Felejthetetlen élményt nyújtott a Kolozsvári Filharmónia művészeinek előadása Nagy Éva fuvolaművésznő és Nagy Kálmán hegedűművész.

II. Érmelléki Farsangi Bál

Közélet  , ,   2010. január 30. szombat 

Jó hangulatú ünnepség a kulturális miniszterrel

Találós kérdés: sok-sok vidám ember a székelyhídi múzeumban, Románia történetesen magyar nemzetiségű kulturális minisztere, Böjte Csaba és a kolozsvári magyar konzul jelenlétében profi táncosok, tánccsoportok  kápráztató mozgásait nézi, a humoristák megnevettető poénjain röhög, örökzöld operettrészleteket hall, a helyi képzőművészek által felajánlott alkotásokra való jótékonysági célú árverésen licitál az árva gyerekek javára, tombolasorsoláson vesz részt, mindezt finom ételek és híres érmelléki borok társaságában, MI AZ? Eltalálták. A megoldás csakis a II. Érmelléki farsangi bál!