Újabb értékes könyvekkel, számszerint 348 kötettel gazdagodott a Székelyhídi Városi Könyvtár, amelyeket kiállítás keretében mutattak be a városi múzeumban.  A közművelődési intézmény munkatársai azért döntöttek a kiállítás mellett, mert mindenképp szerették volna, hogy olvasóik még így együtt láthassák az új könyveinket. A három nap alatt szép számban, közel háromszázan tekintették meg a kiállítást, diákok, pedagógusok, érdeklődők. Örömmel láttuk a nagy érdeklõdést és azt, hogy a kiállítást követően már alig várták a gyerekek, hogy hazavihessék és birtokba vegyék a szebbnél szebb, érdekesebbnél érdekesebb kiadványokat.

 

 

A bővülést a magyarországi Nemzeti Kulturális Alap Márai-programja II. fordulójában biztosított 800 000 forintnyi keretösszeg tette lehetővé. Városunk könyvtára másodízben részese e programnak, melynek célja a nemzeti kultúrkincs megőrzése, a magyar és a határon túli kiadók által megjelentetett, értéket képviselő könyvek eljuttatása minél több olvasóhoz a könyvtárakon keresztül, az olvasáskultúra fejlesztése, a kortárs magyar szerzők megismertetése.

 

 


Ezúttal ezer-ezer kiadványt tartalmazó tényirodalmi, illetve szépirodalmi listáról válogattak a könyvtárosok, nagyon sokféle, értékes könyvet válaszhattunk. A legkisebb korosztály ugyanúgy találhat olvasnivalót közöttük, mint felnőtt, vagy diák olvasóink. Rengeteg témakör képviselteti magát: természettudományok, történelem, földrajz, pedagógia, zene, filozófia, néprajz, vallás, képzőművészet, pszichológia. Emellett van még, nagyon sok szépirodalomi kiadvány: gyerek- és ifjúsági irodalom, valamint kortárs magyar és világirodalom.

 
Kerekes Terézia