Magyar nótáktól volt hangos az érszalacsi kultúrotthon február 15-én a kétévente megrendezett kórustalálkozón. Horváth Béla, a község polgármestere és Cseke Attila Bihar megyei RMDSZ-es képviselő köszöntő beszéde után a találkozóra érkezett nyolc kórus dalai követték.

Elsőként a székelyhídi Búzavirág Népdalkör énekelt, őket követte Pintér Vivien V. osztályos tanuló, a Nyíradonyi Pávakör, a Porcsalmai Búzakalász Férfikórus, az albisi Vadrózsa vegyes kórus, az Érmihályfalvi Veres László Zsolt Városi Kórus, valamint a Bartók Béla Hagyományőrző Citerazenekar és a Székelyhídi Férfikórus. Az este utolsó fellépője a házigazda Érszalacsi Örökzöld Asszonykórus volt, a kórustalálkozót szervező Szabó Irma vezetésével.

A tizennégy éve fennálló „örökzöldek” első asszonykórusként alakultak Bihar megyében, alapító tagjai között említésre méltó a Nótafaként ismert, közel hatszáz magyar nótát ismerő, 87 éves Kertész Viola.
Az előadás végén a résztvevők közösen elénekelték a magyar Himnuszt, majd az asztaloknál megindult a sürgés-forgás, szorgalmas asszonykezek hordták és szolgálták fel a finom, ízletes vacsorát, a finom étel és a jó bor nótára fakasztotta még a nem kórustagokat is.


Írta: Szabó Szilvia