^ Vissza Fel
férfikórus címke bejegyzései:

Harmadik kórustalálkozó Szalacson

Közélet  ,   2014. március 7. péntek 

Magyar nótáktól volt hangos az érszalacsi kultúrotthon február 15-én a kétévente megrendezett kórustalálkozón. Horváth Béla, a község polgármestere és Cseke Attila Bihar megyei RMDSZ-es képviselő köszöntő beszéde után a találkozóra érkezett nyolc kórus dalai követték.

Elsőként a székelyhídi Búzavirág Népdalkör énekelt, őket követte Pintér Vivien V. osztályos tanuló, a Nyíradonyi Pávakör, a Porcsalmai Búzakalász Férfikórus, az albisi Vadrózsa vegyes kórus, az Érmihályfalvi Veres László Zsolt Városi Kórus, valamint a Bartók Béla Hagyományőrző Citerazenekar és a Székelyhídi Férfikórus. Az este utolsó fellépője a házigazda Érszalacsi Örökzöld Asszonykórus volt, a kórustalálkozót szervező Szabó Irma vezetésével.

„Megtartani az éneklés tüzét”

Kanapé  ,   2010. március 10. szerda 

Interjú Karancsi Bélával, a Székelyhídi Férfikórus karnagyával

 

A férfikórus megalakulása az akkori RMDSZ-nek, az akkori polgármesternek a kezdeményezése volt 1997-ben. Akkor én zenét tanítottam még, s azt hitték, hogy tudok kórust is vezetni. Rá kellett beszéljenek, nem akartam az istenért sem elvállalni. Az első próbák a új múzeum épület helyén álló épület egyik termében volt. Kéri Gáspárnak ott voltak kiállításai, képei voltak meg tárgyai, abba a terembe gyűltünk össze először.