Karácsonyi vásár
Szeretettel várjuk Önt és kedves családját az idei Székelyhídi Karácsonyi Vásár eseményeire a központi parkban december 16–23. között. A vásár ideje alatt helyi vállalkozók, őstermelők, civil szervezetek termékeinek vására és kóstolója mellett számos gyerekelőadás, óvodások és kisiskolások színpadi fellépése és felnőtt program várja a szórakozni vágyókat! Természetesen lesz élő Betlehem és a Mikulás is ellátogat a rendezvényre! Készüljünk együtt a karácsonyra!

Konzuli nap városunkban
Újabb konzuli napot tartanak a múzeum épületében november 10-én 11 órai kezdettel a székelyhídi RMDSZ szervezésében. Ez alkalommal a konzulátus munkatársai a hadiárvák és a hadigondozottak ügyeivel is foglalkoznak. Azokat a személyeket, akiknek készen van a magyar anyakönyvi kivonata, a konzulátus munkatársai értesítik. A konzuli napon lehetőség van a magyar igazolvány kérelmezésre és pótfüzet kérésére, előzetes egyeztetés alapján az állampolgársági kérelmek leadására. Azon személyek, akik állampolgársági kérelmet szeretnének leadni kérjük, november 1-jéig jelentkezzenek elkészített irataikkal. Jelentkezni a székelyhídi múzeum épületében a honosító irodában lehet naponta 8 és 16, péntekenként 8–14 óra között.

Kórustalálkozó tizenegyedszer
Székelyhíd város önkormányzata és a Pro Székelyhíd november 14-én XI. alkalommal szervezik meg az Érmelléki kórustalálkozót, mely egyben a Székelyhídi Búzavirág Népdalkör megalakulásának 10. évfordulója is. A délután 16 órakor a munkásklubban tartandó eseményen bemutatkozik:
• Érkeserűi Népdalkör
• Érmihályfalvi Bartók Béla Citerazenekar
• Érmihályfalvi Veres László Zsolt Városi Kórus
• Margittai Horváth János Vegyes Kórus
• Nyíradonyi Pávakör
• Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesületének kórusa
• Szalacsi Örökzöld Asszonykórus
• Székelyhídi Búzavirág Népdalkör
• Székelyhídi Férfikórus
• Szentjobbi Hagyományőrző Népdalkör
• Szentjobbi Vadvirágok Népdalkör
A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Tamás Gábor-koncert Székelyhídon
Tamás Gábor jelenleg Svédországban élő, kolozsvári származású népszerű zeneszerző és énekes erdélyi jubileumi lemezbemutató koncertturnéja november 22-én, vasárnap délután 5 órai kezdettel a székelyhídi múzeumba ér. A bemutatandó Játsszuk el újra című lemez válogatás az utóbbi évek legsikeresebb dalaiból, ám ezeken túl tartalmaz néhány új szerzeményt is. Tamás Gábor székelyhídi koncertjére jegyek elővételben is kaphatók a múzeum jegypénztárában naponta 8 és 16 óra között, péntekenként 8 és 14 óra között. Egy belépő ára 20 lej. Előadás előtt a helyszínen CD- és DVD-árusítás is lesz, melyet a koncertet követően a művész mindenkinek szívesen dedikál.
Tamás Gábor koncertjei alkalmával mindig felejthetetlen élménnyel ajándékozza meg közönségét. Érezzük együtt a Donát úti orgonák illatát, s hallgassuk a Hargitai fecskemadár énekét.