^ Vissza Fel
iskolakezdés címke bejegyzései:

Nem olyan nehéz az iskolatáska

Diáksarok    2020. augusztus 28. péntek 

Idén is megajándékozta a Rákóczi Szövetség a magyar előkészítő osztályba beiratkozó kisdiákokat

A járványügyi helyzet miatti több hónapos kihagyás után idén szülők, diákok és pedagógusok egyaránt várva-várunk a küszöbön kopogtató tanévre. Idén is nagy segítségünkre van a Rákóczi Szövetség, akik már tavasszal népmese-gyűjteménnyel és egy tábla ízletes csokoládéval ajándékozták meg a magyar anyanyelvű, előkészítő osztályba beíratott leendő kisdiákokat. Nemrég pedig külön meglepetésként szolgált diákoknak és szüleiknek egyaránt, hogy a gyerekek nagyon szép, jó minőségű iskolatáskával is gazdagodnak majd. A táskákba pedig útravalóként három (kockás, vonalas, sima lapú) füzet is került az RMDSZ Bihar megyei szervezete jóvoltából.

Hívogat az iskola, kapuja kitárva…

Diáksarok  , , , ,   2019. szeptember 17. kedd 

Szeptember 9-én minden óvodás és iskolás számára megkezdődött az új tanév , ami 2020. június 12-én ér véget. A legfontosabb módosítás, hogy megszüntetik a februári félévközi vakációt, a második félév pedig a háromhetes téli vakáció (december 21. – január 12.) után kezdődik meg. Ennek következtében az első félév 15, a második félév pedig 20 hétből áll. A tavaszi vakáció április 4–21. között lesz. Október 26. és november 3. között az óvodások és elemisek pihentető vakációra mennek. A végzős középiskolás diákoknak két, a nyolcadikosoknak pedig egy héttel korábban ér véget a tanítás. Az állami és egyházi ünnepek szabadnapjai változatlanul megmaradnak.

Megkezdődött az új tanév

Diáksarok  ,   2015. szeptember 18. péntek 

A verőfényes napsütésnek köszönhetően szeptember 14-én szinte mindenütt szabadtéren tartották a tanévnyitókat.

Nagykágyán Karancsi Béla igazgató köszöntésével nyílt meg az idei iskolai év, aki az Itt van az ősz, itt van újra című Petőfi-költemény soraival kezdte beszédét. „Szép, mint mindig énnekem – folytatta –, még akkor is, ha nem mondhatom azt, hogy az idei tanév könnyebb lesz, mint az előző volt. A nagykágyai 1-es számú szakközépiskola épületei még építkezés alatt állnak, így tantermek és műhelyek híján a diákok a szakmai gyakorlatokkal kezdik a tanévet, míg az V–VIII. osztályok és a középiskolások a Pongrácz-kastélyban kezdhetik meg a tanulást. A fizikai korlátok nem írhatják felül a szellemet. Székelyhíd város anyagi korlátait meghaladva támogatja az iskolakomplexum munkálatait. Szakképzett tanáraink hivatásszerűen végzik munkájukat, úgy az elméleti oktatásban, mint a szakmai gyakorlatban” – mondta az igazgató.

Megkezdődött az új tanév

Diáksarok  ,   2013. október 2. szerda 

Intő szavak, jó tanácsok hangzottak el az iskolavezetőktől az évnyitó reggelén

Szeptember 16-án, hétfőn reggel sorra minden iskola megnyitotta kapuit a tanulók előtt. Ki izgatottan, ki rutinosan várta már a pillanatot, hogy elfoglalhassa iskolapadját vagy, hogy elmondhassa évnyitó beszédét. Az Ér hangja munkatársai jelen voltak nemcsak Székelyhídon, de több környező falu évnyitóin is.

Érmelléken is megnyíltak az iskolák kapui

Közélet  , ,   2010. szeptember 17. péntek 

Újra birtokba vették a diákok és tanárok az osztálytermeket

Szeptember 13-án megszólaltak az iskolák hívogató csengői az új tanév kezdetén a székelyhídi Petőfi Sándor-líceum, illetve a csokalyi, érköbölkúti, érolaszi, hegyközszentmikósi, nagykágyai tanintézmények diákjai és tanárai számára.

Sokaknak tűnhetett úgy azon a reggelen, hogy ez a székelyhídi évnyitó is úgy jár majd, mint a szürke szamár a mondásból, amelyik eltűnt a ködben. Az időjárás végül megkegyelmezett a tanévkezdésnek, így mindenki megcsodálhatta a Petőfi  Sándor Elméleti Líceum mosolygó szemű elsőseit, amint birtokukba vették az iskolaudvart.