Ismét diákzsibongástól visszhangoztak a székelyhídi, csokalyi, érköbölkúti, érolaszi, hegyközszentmiklósi és nagykágyai tanintézmények szunnyadó folyosói. A hónapok óta tartó csöndet már reggel megtörte a kisebb-nagyobb diákok izgatott toporzékolása.

 

A székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceumban a tanévnyitó ünnepség nyitó momentumaként a nulladik, felkészítő osztályosok és az elsősök bevonulását láthattuk, akiket a hagyománynak megfelelően a végzősök vezettek be kézen fogva az iskolába.
A Petőfiben az idei tanév több újítást is hozott magával, az iskola vezetőségében is történtek átalakítások. Boros István, az iskola új igazgatója, köszöntőjében bemutatta a két új igazgatóhelyettest, Olimpia Ghermant és Cservid Leventét, majd az iskola régi és új diákjait üdvözölte a 2012–2013-as tanévben. Elmondása szerint idén 75 első osztályos vág neki a betűk és számok bonyolult világának. Az igazgató beszédében kihangsúlyozta, hogy reméli a vakációban feltöltött energiát az idei tanévben mozgósítani tudják majd a diákok, illetve felhívta a hallgatóság figyelmét arra, hogy ez az év az igazgatóságnak is kihívást jelent, mivel egy friss csapat állt idén az iskola élére, ezért szeretnék, ha ötleteikkel, tanácsaikkal támogatnák a munkájukat.
Ezt követően az aligazgatók köszöntő beszédeit hallhattuk, majd a Székelyhídon szolgáló református lelkész és katolikus plébános mondtak áldást az új tanév tiszteletére. A székelyhídi rendőrség részéről Ioan Enache köszöntötte a jelenlévőket.
Az ünnepség záró akkordjaként az új tanítónők és tanárok bemutatása következett, idén is több új, illetve visszatérő kollégával bővült és színesedett a tanári kar.
A megnyitó után a diákok izgatottan vonulhattak vissza osztályaikba, kik azért mert idén először ülhetnek iskola padban, mások azért, mert idén utoljára, a többiek pedig azért, mert mindig is tudták, hogy a székelyhídi iskolában sosem lehet sokáig unatkozni.
Mészáros Klaudia