^ Vissza Fel
Lakatos Péter címke bejegyzései:

Érmelléken is megnyíltak az iskolák kapui

Közélet  , ,   2010. szeptember 17. péntek 

Újra birtokba vették a diákok és tanárok az osztálytermeket

Szeptember 13-án megszólaltak az iskolák hívogató csengői az új tanév kezdetén a székelyhídi Petőfi Sándor-líceum, illetve a csokalyi, érköbölkúti, érolaszi, hegyközszentmikósi, nagykágyai tanintézmények diákjai és tanárai számára.

Sokaknak tűnhetett úgy azon a reggelen, hogy ez a székelyhídi évnyitó is úgy jár majd, mint a szürke szamár a mondásból, amelyik eltűnt a ködben. Az időjárás végül megkegyelmezett a tanévkezdésnek, így mindenki megcsodálhatta a Petőfi  Sándor Elméleti Líceum mosolygó szemű elsőseit, amint birtokukba vették az iskolaudvart.

Erdélyi finomságok könyve

Bemutatták a Bordás Mihály több évtizedes gyűjtőmunkája eredményeit tartalmazó kötetet
Bordás Mihály Erdélyi finomságok könyve című munkáját mutatta be és méltatta Lakatos Péter parlamenti képviselő a január 24-i református templombeli ünnepi istentisztelet után. A bemutatónak szomorú jelleget kölcsönzött, hogy a szerző, a székely-csángó származású, de Székelyhidat választott szülőföldjének tartó Bordás Mihály tanár, a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum igazgatója, a Belga–Román Baráti Egyesület elnöke, a református egyházközség volt presbitere, a mindenki által tisztelt és becsült közéleti személyiség sajnos nem érhette meg könyvének megjelenését, néhány hónapja tragikus hirtelenséggel elhunyt.