^ Vissza Fel
Értarcsa címke bejegyzései:

Több térfigyelő kamera Értarcsán

Mérföldjáró    2021. július 14. szerda 
 26

Értarcsa községben folyamatban van a térfigyelő kamerák bővítése, hogy még biztonságosabbá tegyék a falvakat. Vajna Antal és Kerezsi Attila, Értarcsa polgármestere, illetve alpolgármestere (képünkön) beszélt a kamerarendszer fejlesztéséről, amely jelenleg is zajlik. A már meglevő körülbelül hetven térfigyelő kamera mellé még további tizennyolc darabbal bővült a rendszer, azaz falvanként hat darabbal. Ez azért fontos beruházás, mert hozzájárul a közbiztonság megteremtéséhez, megakadályozza a lopásokat és a rongálásokat.

Értarcsai köztisztasági akciók

Mérföldjáró    2021. július 3. szombat 
 11

Folytatódik a már elkezdett faluszépítési program Értarcsa községben. Mivel megyei szinten júniust a takarítás hónapjának hirdették meg, ezért még hangsúlyosabban foglalkoznak a köztisztasággal, a falvak szépítésével és tisztán tartásával Értarcsa községben – jelentette ki Vajna Antal polgármester. Ezt összekapcsolták a lomtalanítási akcióval: a község mindhárom falujában megszervezték a szemétszedési programot. A hulladékszállító céggel is együttműködtek, az AVE biztosította a kesztyűket és a szemeteszsákokat. Az értarcsai polgármesteri hivatal összefogott az akció sikerének érdekében a tanácsosokkal, az iskolával, az egyházakkal, a magánvállalkozókkal, a gyerekotthonnal. Kerezsi Attila alpolgármester közölte, hogy nagyon jól sikerült az akció, és hozzátette: „Megtisztítottuk falvainkat, köztereinket, parkjainkat, temetőinket. Zökkenőmentesen zajlott az egész akció, olyan családnapos hangulat kerekedett. A munka végeztével, minden fáradt résztvevőt megvendégeltünk egy tányér bográcsossal, üdítővel. Nagyon hasznosan telt el az idő, amellett, hogy szebbé és széppé tettük a mi kis községünket, és még jól is éreztük magunkat. Hálásak vagyunk mindenkinek a támogatásért. A továbbiakban is arra kérnénk a lakosságot, hogy vigyázzunk a köztisztaságra.”

Sokan vezetnék be a földgázt, faluszépítési akciók és egyéb programok Értarcsán

Mérföldjáró    2021. május 11. kedd 
 1 019

Folytatják a kultúrház építését Gálospetriben

Örömmel újságolta Vajna Antal Árpád, Értarcsa polgármestere, hogy folytatják a kultúrház építését Gálospetriben.

A kultúrház építése is elkezdődött, de a rossz időjárás, a járványhelyzet miatt egy ideje leálltak a munkálatokkal. Az elöljáró közölte, hogy jelenleg befejezték az épület padlását, a tetőzet építése folyamatban van, elhelyezik a gerendákat, és hamarosan a cserepeket is felrakják. A közeljövőben befejeződhet a tetőzet építése, aztán következik a kőművesmunka, a nyílászárók beépítése. A tervek szerint kerítést is szeretnének készíteni, és egy kisebb parkot létesíteni a kultúrház körül, asztalokkal, padokkal stb. A beruházás finanszírozását európai uniós forrásból biztosítják. A község elöljárója hozzátette, hogy valószínűleg augusztus végére, esetleg őszre befejezhetik a kultúrház építését, és aztán elkezdhetik az iskola létesítését is. Vajna Antal Árpád kifejtette, hogy a kultúrház multifunkcionális feladatokat tud ellátni. Lesz benne klímaberendezés, távfűtés, színpad, székek, asztalok, teljes felszerelés. Lakodalmakat, keresztelőket, kulturális rendezvényeket is lehet ott tartani. Minden szempontból nagyon korszerű lesz.