^ Vissza Fel
Értarcsa címke bejegyzései:

Falunapi maraton Értarcsa három településén

Mérföldjáró    2022. szeptember 8. csütörtök 

Hétvégi kikapcsolódásé, szórakozásé volt a főszerep a községközpontban

A falunapok háromhetes sorozata Értarcsán vette kezdetét augusztus 20–21-én. Olyan színes programokat terveztek a szervezők – alulírott és Kerezsi Attila alpolgármester – a közönség szórakoztatására, amelyekkel minden korosztály megtalálta a neki tetsző elfoglaltságot.

Szombaton reggel focibajnoksággal indult a nap. A Kuruc Csaba szervezte megmérettetésen hat csapat vett részt, Éradony lett az első. Délután a helyi gyerekek magyar népviseletbe öltözve hívogattak, végigjárták Értarcsa utcáit, friss pogácsát és pálinkát kínálgattak.

Értarcsa épül és szépül

Mérföldjáró    2022. július 20. szerda 

Húsvéti bált szerveztünk Éradonyban április közepén egy nyertes pályázat eredményeként, melyet a Pro Értarcsa Egyesület civil szervezetnek köszönhetünk. A bálon részt vevőket meleg vacsora várta a Faház vendéglő felszolgálásában, illetve élőzene, melyet az érmelléki Retro Band nevű együttes biztosított.

A jó hangulatú eseményen nagyon sokan voltak, a résztvevők nagyon jól érezték magukat, a szervezők pedig remélik, hogy a jövőben is sikerül hasonló alkalmakat szervezni, melyre szeretettel várnak mindenkit.

Értarcsán zajlanak a munkálatok

Mérföldjáró  ,   2022. április 6. szerda 

Ebben a negyedévben is szépen haladnak a munkálatok községünkben, Értarcsán, illetve a hozzá tartozó településeken.

A téli időszakban, januárban és februárban a községközpontban és a hozzánk tartozó másik két településen, Gálospetriben és Éradonyban is elvégeztük a hó eltakarítását és az utak vízi homokkal való leszórását, hogy megelőzzük a baleseteket. Megkezdtük a játszóterek tereprendezését mindhárom településen, és hamarosan következik ezek felszerelése is.

Értarcsa tovább fejlődik

Mérföldjáró    2021. december 2. csütörtök 

Év vége felé sem tétlenkednek Értar­csán, folytatódnak a már elkezdett beruházások, és a járványügyi korlátozások betartásával több akció is zajlott.

Gálospetriben felújították a Róth-házat, és elkészült a központi fűtési rendszer, amelyet működésbe helyeztek, így odabent biztosított a kellemes meleg. Vajna Antal polgármester és Kerezsi Attila alpolgármester közölte, hogy felújították a gálospetri Róth-magtár tetőszerkezetét.

Kalákaprogram­ban, Szalkai Zsuzsa szervezésében Ér­adony­ban sikerült lefesteni a központban lévő közkutat, ahol nagyon jó minőségű artézi víz van, ahonnan a környékbeli falvakból is hordják a vizet.

Díszfákat is vá­­sá­rolt az önkormányzat, ezeket Gálos­pet­­ri­ben és Értarcsán a ra­-­
­vatalozó környékére, Ér­­adonyban pedig a kultúrotthon mellett és a katolikus templom előtti kis parkban ültették el.

Folytatják Értarcsa fejlesztését

Mérföldjáró    2021. október 19. kedd 

Az utóbbi időszakban sem tétlenkedtek Értarcsa község vezetői, több beruházás is zajlik, és tovább folytatják a fejlesztési munkálatokat. Vajna Antal polgármester és Kerezsi Attila alpolgármester lapunk kérésére összefoglalta a beruházások jelenlegi állását. Megtudtuk, hogy továbbra is folytatódik a mezőgazdasági utak és a községi utak kövezése, valamint felújítása. Ennek nyomán négy út esetében végeztek javítási munkálatokat. Értarcsán a Hatház utca végén lekövezték a legelőre vezető útszakaszt, ennek hossza 380 méter, szélessége pedig négy méter. Ezáltal megkönnyítik a mezőgazdászok munkáját a termények betakarításában.

Az Értarcsán lévő Sikátornál – ami az iskola mögött található – szintén lekövezték a legelőre vezető utat (260 méter hosszúság, három méter szélesség). Ugyancsak Értarcsán lekövezték a baptista temetőhöz vezető utat, amelynek hossza 500 méter, szélessége pedig három méter. Értarcsa község határában pedig felújítottak egy 750 méter hosszú, négy méter széles mezőgazdasági utat, ami a Búzarét nevű parcellában található. A polgármester összegezte, hogy összesen 1890 méter mezőgazdasági utat tettek rendbe ebben a negyedévben, amelyet még az RMDSZ-es vezetésű megyei tanácstól kapott támogatásból sikerült kivitelezni.

Családi napokat szerveztek Értarcsa község településein

Mérföldjáró    2021. október 9. szombat 

A község mindhárom településén, Értarcsán, Gálospetriben és Éradonyban családnapokat szervezett az önkormányzat. Mindegyik faluban ugrálóvárat állítottak, amelynek költségeit a polgármesteri hivatal állta. Vajna Antal, Értarcsa polgármestere és Kerezsi Attila alpolgármester örömmel újságolta, hogy a gyerekek nagyon élvezték a játékot.

Nem kellett fizetni az eszközök használatáért, ugyanis ez ingyenes volt. Focibajnokságot is szerveztek a környező falvak csapatainak részvételével, akiket a mérkőzések és a díjkiosztás után a házigazdák megvendégeltek. Szalkai Zsuzsa kulturális referens helyi gyerekek részvételével színvonalas előadást állított össze Éradonyban és Értarcsán a nagyérdemű közönség szórakoztatására. A színdarab bemutatását követően mindenkit meghívtak egy bográcsosra, üdítőitalra és kávéra. Gálospetriben nyúlfuttatási verseny is volt, és a farönkök húzásában és a főzésben is össze lehetett mérni a tudást.

A legnépszerűbb esemény azonban más volt, a legtöbb nézőt a roncsderbi vonzotta. Ezen több mint húsz autó vett részt, és két kategóriában is versenyeztek. A vetélkedő odavonzotta a környék roncsautóit. Nagyon sokan érdeklődtek a derbi iránt, a kíváncsiságot az is indokolta, hogy ilyen rendezvény még nem volt a községben. A roncsderbi megszervezésének ötlete Szabó Attila gálospetri tanácsostól származott. Az elöljárók elmondták, hogy a rendezvénysorozatnak a finanszírozását az értarcsai polgármesteri hivatal mellett a helyiek biztosították, magánvállalkozók, tanácsosok, mezőgazdászok. Vajna Antal közölte, hogy mindenki nagyon jól érezte magát, a hangulat fergeteges volt, az ünnepi est retródiszkóval zárult, ahol közreműködött DJ Bara.

Több térfigyelő kamera Értarcsán

Mérföldjáró    2021. július 14. szerda 

Értarcsa községben folyamatban van a térfigyelő kamerák bővítése, hogy még biztonságosabbá tegyék a falvakat. Vajna Antal és Kerezsi Attila, Értarcsa polgármestere, illetve alpolgármestere (képünkön) beszélt a kamerarendszer fejlesztéséről, amely jelenleg is zajlik. A már meglevő körülbelül hetven térfigyelő kamera mellé még további tizennyolc darabbal bővült a rendszer, azaz falvanként hat darabbal. Ez azért fontos beruházás, mert hozzájárul a közbiztonság megteremtéséhez, megakadályozza a lopásokat és a rongálásokat.

Értarcsai köztisztasági akciók

Mérföldjáró    2021. július 3. szombat 

Folytatódik a már elkezdett faluszépítési program Értarcsa községben. Mivel megyei szinten júniust a takarítás hónapjának hirdették meg, ezért még hangsúlyosabban foglalkoznak a köztisztasággal, a falvak szépítésével és tisztán tartásával Értarcsa községben – jelentette ki Vajna Antal polgármester. Ezt összekapcsolták a lomtalanítási akcióval: a község mindhárom falujában megszervezték a szemétszedési programot. A hulladékszállító céggel is együttműködtek, az AVE biztosította a kesztyűket és a szemeteszsákokat. Az értarcsai polgármesteri hivatal összefogott az akció sikerének érdekében a tanácsosokkal, az iskolával, az egyházakkal, a magánvállalkozókkal, a gyerekotthonnal. Kerezsi Attila alpolgármester közölte, hogy nagyon jól sikerült az akció, és hozzátette: „Megtisztítottuk falvainkat, köztereinket, parkjainkat, temetőinket. Zökkenőmentesen zajlott az egész akció, olyan családnapos hangulat kerekedett. A munka végeztével, minden fáradt résztvevőt megvendégeltünk egy tányér bográcsossal, üdítővel. Nagyon hasznosan telt el az idő, amellett, hogy szebbé és széppé tettük a mi kis községünket, és még jól is éreztük magunkat. Hálásak vagyunk mindenkinek a támogatásért. A továbbiakban is arra kérnénk a lakosságot, hogy vigyázzunk a köztisztaságra.”