Az utóbbi időszakban sem tétlenkedtek Értarcsa község vezetői, több beruházás is zajlik, és tovább folytatják a fejlesztési munkálatokat. Vajna Antal polgármester és Kerezsi Attila alpolgármester lapunk kérésére összefoglalta a beruházások jelenlegi állását. Megtudtuk, hogy továbbra is folytatódik a mezőgazdasági utak és a községi utak kövezése, valamint felújítása. Ennek nyomán négy út esetében végeztek javítási munkálatokat. Értarcsán a Hatház utca végén lekövezték a legelőre vezető útszakaszt, ennek hossza 380 méter, szélessége pedig négy méter. Ezáltal megkönnyítik a mezőgazdászok munkáját a termények betakarításában.

Az Értarcsán lévő Sikátornál – ami az iskola mögött található – szintén lekövezték a legelőre vezető utat (260 méter hosszúság, három méter szélesség). Ugyancsak Értarcsán lekövezték a baptista temetőhöz vezető utat, amelynek hossza 500 méter, szélessége pedig három méter. Értarcsa község határában pedig felújítottak egy 750 méter hosszú, négy méter széles mezőgazdasági utat, ami a Búzarét nevű parcellában található. A polgármester összegezte, hogy összesen 1890 méter mezőgazdasági utat tettek rendbe ebben a negyedévben, amelyet még az RMDSZ-es vezetésű megyei tanácstól kapott támogatásból sikerült kivitelezni.

Játszótereket építenek

A harmadik negyedévben az értarcsai polgármesteri hivatal három játszótér felszerelését vásárolta meg, a község mindhárom falujában élő gyermekek számára. Nagyon szép játszóterek lesznek, a helyhatóság már kijelölte ezek helyszínét, fákat ültettek, hogy a nyári időszakban árnyékot nyújtsanak. Homokot is szállíttattak oda, hogy homokozókat hozzanak létre. A tervek szerint a játszótereket csak tavasszal fogják kialakítani.

Játszóterekeket fognak kialakítani Értarcsa község településein

A polgármesteri hivatal még vásárolt harminc darab utcai kukát és harminc darab utcai padot is.

Felújítják a gálospetri iskolát

Vajna Antal polgármester közölte azt is, hogy Gálospetriben, a Roth-házban korszerűsítették a fűtést, mivel beszerelték a távfűtési rendszert. Ez azért is fontos megvalósítás, mert az iskolát egy időszakra átköltöztetik a Roth-házba, ugyanis a tanintézmény épületét felújítják. Már megkapták a pénzt a gálospetri iskola felújítására, és már kiírták a munkálatokra vonatkozó közbeszerzési eljárást. Amikor döntés születik, hogy melyik cég nyeri el a munkálatokat és elkezdődhet a beruházás, akkor költöztetik el az iskolát.

A gálospetri Roth-házban korszerűsítik a fűtési rendszert, az épületbe egy időre az iskola fog átköltözni

Írta: Ér hangja