Év vége felé sem tétlenkednek Értar­csán, folytatódnak a már elkezdett beruházások, és a járványügyi korlátozások betartásával több akció is zajlott.

Gálospetriben felújították a Róth-házat, és elkészült a központi fűtési rendszer, amelyet működésbe helyeztek, így odabent biztosított a kellemes meleg. Vajna Antal polgármester és Kerezsi Attila alpolgármester közölte, hogy felújították a gálospetri Róth-magtár tetőszerkezetét.

Kalákaprogram­ban, Szalkai Zsuzsa szervezésében Ér­adony­ban sikerült lefesteni a központban lévő közkutat, ahol nagyon jó minőségű artézi víz van, ahonnan a környékbeli falvakból is hordják a vizet.

Díszfákat is vá­­sá­rolt az önkormányzat, ezeket Gálos­pet­­ri­ben és Értarcsán a ra­-­
­vatalozó környékére, Ér­­adonyban pedig a kultúrotthon mellett és a katolikus templom előtti kis parkban ültették el.

Éradonyban két sebességkorlátozót helyeztek el, amikre gyalogátkelő táblákkal hívják fel a figyelmet. Festettek gyalogátkelőt is, mivel a jövőben ott szeretnék felépíteni egyik oldalon  a focipályát, a másik oldalon pedig a játszóteret.

Hamarosan befejeződik az a nagy munkálat, amely hét szektor ingyenes telekkönyvezését foglalja magába. A község vezetői elmondták, hogy mintegy 450 parcellát telekkönyveztek ingyenesen, és az akció még tovább folytatódik Cristian Sabău mérnök segítségével.

A járványügyi helyzettel kapcsolatban megtudtuk, ebben a negyedévben több alkalommal szerveztek oltási kampányokat a községben, legutóbb például mintegy negyven személy oltakozott.

Az értarcsai polgármesteri hivatal az idén is megszervezi a Mikulás-csomagok szétosztását.


Írta: Ér hangja