Hétvégi kikapcsolódásé, szórakozásé volt a főszerep a községközpontban

A falunapok háromhetes sorozata Értarcsán vette kezdetét augusztus 20–21-én. Olyan színes programokat terveztek a szervezők – alulírott és Kerezsi Attila alpolgármester – a közönség szórakoztatására, amelyekkel minden korosztály megtalálta a neki tetsző elfoglaltságot.

Szombaton reggel focibajnoksággal indult a nap. A Kuruc Csaba szervezte megmérettetésen hat csapat vett részt, Éradony lett az első. Délután a helyi gyerekek magyar népviseletbe öltözve hívogattak, végigjárták Értarcsa utcáit, friss pogácsát és pálinkát kínálgattak.

18 órától kezdődtek a programok a központban felállított színpadon. Szabó Ödön Bihar megyei RMDSZ-es parlamenti képviselő, Vajna Antal, Értarcsa község polgármestere és Kerezsi Attila alpolgármester ünnepélyes keretek között megnyitották a kétnapos rendezvényt. Ezt követte 19 órától a székelyhídi Tini Dance Center táncstúdió bemutatója, 21 órától pedig az est sztárvendége, a magyarországi A’la Carte Showband koncertje következett. 

Vasárnap, 21-én a Davidam Rendezvényszervező Kft. ugráló­várakat állított fel, melyeket a gyerekek nagy létszámban és nagyon lelkesen birtokba is vettek. Használatuk ingyenes volt a polgármesteri hivatal jóvoltából.

Délután 15 órától zajlott a rönkhúzó verseny, amit két testvér, Tóth Zoltán és Tóth Benedek szerveztek. A vetélkedőt az érkörtvélyesi Munkácsi Miklós és lova nyerték meg.

Délután 18 órától újra a színpadi előadásoké volt a főszerep. Elsőként az Amazon-Ász együttes koncertje aratott nagy sikert a fiatalabb és az idősebb generáció tagjai között. Őket követte a FACE X BRO formáció előadása, melynek a különlegessége, hogy a frontember, Richard Crăciun gálospetri származású.

A rendezvények ideje alatt a falunapokra kilátogatók tombolát vásárolhattak, melyekkel értékes nyereményeket lehetett nyerni.

Az este sztárvendége a magyarországi Kerozin együttes volt, akiknek a koncertjén nagy létszámú közönség vett részt. A kétnapos rendezvény tűzijátékkal zárult.


Írta: Szalkai Szabó Zsuzsa, kulturális referens