^ Vissza Fel
bibliahét címke bejegyzései:

Krisztus az örök érték

Kultúra  , ,   2018. augusztus 28. kedd 
 258

Vakációs gyermekbibliahetet rendeztek a csokalyi református egyházközségben augusztus harmadik hetében. A fiatalok mindennap a Királyhágómelléki Református Egyházkerület gondozásában az idei évre kiadott Pénzt vagy örök életet! elnevezésű nyári gyermekmissziós program szerint indultak útnak az Isten szerinti értékek bibliai keresésére.

Az ige által Istennel találkoztak

Mozaik    2016. november 21. hétfő 
 268

Tizedik alkalommal szerveztek bibliavetélkedőt kilenc református egyházmegye fiataljainak részvételével. Ezúttal Nagykágya adott otthont a rendezvénynek.

Már kora reggel szorgoskodtak a gyülekezetnél segédkezők, kávéval, üdítővel, süteménnyel várták az érkezőket. A hosszú út után jól is esett egy kicsit felfrissülni, falatozni, hiszen nemcsak a környékről, de távolabbi megyékből is érkeztek a vetélkedő kerületi döntőjére. A Királyhágómelléki Református Egyházkerület novemberben tizedszerre szervezte meg a fiatalok bibliaismereti megmérettetését. A döntőt megelőzően az egyházkerülethez tartozó kilenc egyházmegyében előselejtezőt tartottak. Az első helyezett csapatok vehettek részt a Nagykágyán megtartott döntőn. Mindegyik csoport négy tagból állt, a kilenc egyházmegye képviseletében érkezők mellett az előző évi győztesek, vagyis a magyarkéciek is részt vehettek a vetélkedőn. A helyszín kiválasztása felajánlás alapján történik, ezúttal a nagykágyai egyházközség lépett, Bán Alpár lelkipásztoruk – aki az érmelléki egyházmegye ifjúsági előadója is – paptársainak javaslata alapján a kérdéseket állította össze.

Jelenések, Élő Kövek és versenyek

Mozaik  ,   2013. október 30. szerda 
 416

Nagykágyán rendezték meg az érmelléki Bibliaismereti vetélkedőt.

Dicsőítés nyitotta meg a VII. érmelléki Bibliaismereti vetélkedőt az Élő Kövek együttes szolgálatával, majd rövid istentisztelet következett. Bara László nagykágyai lelkipásztor köszöntőjében kiemelte, hogy házszentelő is a vetélkedő alkalma, hiszen az október 19-én megtartott rendezvényen kívül még semmilyen rendezvényt nem tartottak addig az új közösségi házban.
A barátságos hangulatú megmérettetésen tíz településről összesen negyven diák vett részt, így képviseltette magát Csokaly, Érszőllős, Gálospetri, Jankafalva, Magyarkéc, Margitta, Nagykágya, Szalacs, Székelyhíd és Tóti.

Kreatív nyári hitmegerősítés

Diáksarok  , ,   2012. augusztus 28. kedd 
 530

Bibliahetet tartottak Érköbölkúton és Hegyközszentmiklóson

 

„Boldog az a szem, amely látja, amit ti láttok.” (Lukács 10,23)

 

Ebben az évben is Isten kegyelméből megtartottuk a Vakációs Bibliahetet Hegyközszentmiklóson. Mint ahogy a bibliahét címe is jelzi, valóban látni kell, hogyan segített bennünket Isten a bibliahét megszervezésében, az eddigi években és ebben az évben is. A K.O.E.N. holland alapítvány munkatársai már húsz éve készítik el gyermekeink számára a bibliahét anyagát.

Bibliahét Érolasziban

Mozaik  ,   2010. július 25. vasárnap 
 338

Igen nagy számban vettek részt a gyerekek a hagyományossá vált érolaszi vakációs bibliahéten. A résztvevők számos kézimunkát készítettek, új énekeket ismerhettek meg és énekeltek nagy kedvvel, bibliai történeteket és új játékokat is tanultak. A bibliahét igen tartalmas volt tanulásban, mókában, vidámságban és néha meglepetésben is.

 

Fazekas Evelin