Carson Bosworth  neve igazi védjegy a Timbersport néven világszerte népszerű sportfavágásban. Világbajnoki ezüstérme mellett többszörös amerikai bajnoknak mondhatja magát, összes, a sportágban elért sikerének felsorolásához nem áll elég hely e cikk megírásakor rendelkezésünkre. Az edzősködés mellett is aktív sportoló június végén egy hétre Székelyhídra érkezett, hogy tapasztalataival, tanácsaival segítse a helyi GV Team sportfavágóinak felkészülését az idei versenyekre.

 

A napi egy közös edzésen túl is a favágókkal a környéket járó szakember elmondta, hogy tizenötödik alkalommal jár Európában és Romániában, szeret itt lenni, kedveli a székelyhídi „srácokat”, örömmel segít nekik és külön kihívást jelent számára az utánpótlás korú versenyzők felkészítése. Az államokban, jellemzően ilyen fiatal versenyzőkkel nem találkozik, hiszen ott csak tizennégy éves kortól kezdik el a gyerekek a sportfavágást és az egyetemeken, ahol ő is tanít, teljesedik ki az utánpótlás nevelése.
A román bajnoki címmel is büszkélkedő Dan Petrescu és társai a nyelvi problémákat könnyen áthidalva, figyelemmel követték Carson minden mozdulatát, a balták élezésétől a rönkök helyes berajzolásán át egészen a favágásig.
Amikor arról faggattuk a neves szakembert, hogy mennyire ismertek a székelyhídi sportfavágók a világon, mosolyogva mondta, hogy bizony öt évvel ezelőtt bajban lett volna, ha ugyanezt kérdezték volna tőle, az sem biztos, hogy a kontinenst eltalálta volna, mára azonban, köszönhetően az elmúlt évek figyelemre méltó sikereinek, a sportágban mindenki megtanulta az érmelléki város nevét. Elismerően szólt továbbá az itt folyó szakmai munkáról, az utánpótlás nevelésről és kihangsúlyozta, hogy az edzés körülmények is messze jobbak az általa máshol tapasztaltaktól.

 
szcs