A július 23-24-én megrendezett Érkeserűi Falunapok alkalmából az egyéb színes programok mellett fiú kézilabda mérkőzést is tartottak, melyen újból bizonyítottak a hegyközszentmiklósi kézilabdás fiúk.  Azért volt különleges ez az esemény, mert környékünkön hasonlóra még nem volt precedens, hiszen a játékosok többsége rendkívül ügyes elemi iskolásokból állt. A mérkőzés az iskola sportpályáján került megrendezésre Faur-Kis Angéla és Faur-Kis Gavril pedagógusok jóvoltából.

A döntő mérkőzést a hegyközszentmiklósi és az érkeserűi ifi csapatok játszották, melyet a Toldysok nyertek 4-1 arányban. A mérkőzés harcias és izgalmas volt, a nézőközönség együtt izgult és szurkolt, ki-ki a saját csapatáért.  Külön dicséret jár az érkeserűi kézilabdásoknak, mert nagy szívvel és kitartással készültek a megmérettetésre, s ez meglátszott a játékukon.

A döntő nyertes góljait Király József (1 gól), Istvándi Márk (1 gól), Biró Olivér (1 gól) és Haraszt Lajos (1 gól) dobták. Az érkeserűi csapatnak a gólt Faur-Kis Krisztián szerezte, aki mellesleg a csapat kapitánya és szervezője is volt. A csapatok a mérközés után kupákat vehettek át a szervezőktől, és egy tányér finom levest is elfogyaszthattak a barátságos, de igen izgalmas mérkőzés után.

 

Zsigmond Levente