A napokban harmadik alkalommal szervezték meg Érköbölkúton a Júlia Kupa elnevezésû gimnazista asztalitenisz-bajnokságot. Most is nagy volt az érdeklődés az esemény iránt és több iskola is felsorakoztatta a játékosait. Az érköbölkúti gyerekek mellett még nagykágyai és monospetri játékosok is részt vettek a megmérettetésen.  A versenyt három korcsoportban rendezték meg (V–VI. osztályos fiúk és lányok, illetve VII–VIII. fiúk). Az izgalmas csatározások után a lányoknál Kaszonyi Antónia nyert, II. helyezett Horváth Beatrix, III. helyezett pedig Balogh Erika lett. Mindhárman Érköbölkút színeit képviselték.

 

A fiúknál a küzdelem kiélezett és a végeredmény szoros volt, így az V–VI. osztályosok kategóriájában Király Lajos (Nagykágya) szerezte meg a győzelmet, őt követte másodikként Kaszonyi Ákos (Érköbölkút), a dobogó harmadik fokára Kovács Csaba (Érköbölkút) állhatott fel. A „nagy” fiúknál a végeredmény a következő volt: I. hely: Paul Mihai (Kágya), II. hely: Kele-Vaida Sándor (Érköbölkút) és III. hely: Antal Andrei (Monospetri).

 

 

A szervezők bíznak abban, hogy ennek a versenynek hagyománya lesz és jövőre is megszervezhetik, továbbá köszönetet szeretnének mondani azoknak, akik hozzájárultak a bajnokság létrejöttéhez.

 

 

Zsigmond Levente