A XVI. Érmelléki Ősz keretében állították ki a gyerekek táborban készült alkotásait

Kiállítás nyílt a Csórján Melitta székelyhídi képzőművész alkotótáborában született művekből a székelyhídi múzeum épületében szeptember 2-án, mely nyitva tartott a XVI. Érmelléki Ősz rendezvénysorozat ideje alatt.
A festőnő az érmelléki gyermekekben rejlő tehetség, kreativitás felfedezésével, fejlesztésével foglalkozik. Csórján Melitta hét évvel ezelőtt tartotta első képzőművészeti alkotótáborát városunkban, azóta minden év augusztusában egy hetet szentel erre a célra. Az idei nyár alkotótábora augusztus 9-én nyitotta meg kapuit, a táborvezető a képzőművészet csodavilágába Muresán Ildikó grafikus segítségével vezette be a résztvevőket.

 

 

 

 

 

 

A tábor öt napja alatt több foglalkozáson vehettek részt a „kis művészek” mint a kerámiázás, grafika, rajz, festészet, papírral való interpretáció, krokizás, bábfejkészítés, színekkel való játék művészetei. A gyerekek önfeledten vetették bele magukat a munkába, még azt sem bánták, ha csupa maszatosan, festékesen, agyagosan, ragasztósan tértek haza a „nagy alkotások” után.
Természetesen a munka mellett nem maradhatott el a  a természetjárás, a kirándulás sem, hiszen a táborvezetők elve, hogy játszva, mókázva érdekesen szerettessék meg a különböző művészeti ágakat a gyermekekkel, így fejlesztve szépérzéküket.
Az alkotótábor a székelyhídi Ady Endre Magyar Kulturális Központ szervezésében, a helyi polgármesteri hivatal és a Communitas Alapítvány támogatásával megvalósult meg.

 

 

Fekete Evetke