^ Vissza Fel
alkotótábor címke bejegyzései:

Tehetségtől zümmögő Méhike alkotótábor

Diáksarok  ,   2022. augusztus 12. péntek 

Négynapos kreatív kikapcsolódásra várta a gyerekeket a tizennyolcadik alkalommal megszervezett Méhike alkotótábor augusztus 4. és 7. között. A székelyhídi származású, jelenleg Debrecenben élő Csorján Melitta képzőművész vezetésével megvalósult programnak második alkalommal biztosított helyszínt a Stubenberg-kastély. Az itt működő Gyermek Jézus-otthon nagy szeretettel fogadta azt a tizennyolc fiatalt, akik Debrecenből, Nagyváradról, Székelyhídról és környékéről érkeztek a táborba. A fiatalok hálájuk kifejezéseként a magyar népi világ színes motívumaival díszítették fel a kastély ódon falait Csorján Melitta vezetésével. A falfestés mellett több más foglalkozás is várta a kicsiket és nagyokat, melyek a művészeti irányultságuk fejlődését hivatottak elősegíteni.

,,Miért élnénk, ha nem egy álomért?”

Diáksarok  ,   2018. július 11. szerda 

A művészeti alkotótábor résztvevői összetett élményekkel gazdagodtak

Mindig is szerettem a Csorján Melitta által szervezett művészeti alkotótáborokat, mégha csak rövid időre is tudtam bepillantani azokba. Magával ragadott a gyerekek önfeledt, már-már idilli békességet idéző alkotási láza. Ez volt az a tábor, ahol nem volt az iskolai ,,kell”, mégis mindenki  önmagát túlszárnyalva dolgozott, megfeszülten figyelt, festett, rajzolt, nemezelt vagy selyembe álmodott színeket. Az ember csak kapkodta a fejét, hogyan is kerültek a diófára a papírdarvak, hova trappol időutazóként egy lovasszekér tele gyerekkel, vagy mit fejeznek ki tanítványaim kézzel-lábbal mutogató kontúrjai az óriásplakáton.

Tánc, hangszertanulás, tájtörténet és betyárvilág

Kultúra  ,   2017. október 3. kedd 

Második alkalommal tartottak népművészeti tábort városunkban

Szombaton véget ért a II. Érmelléki Népművészeti Tábor melyen több mint 150 gyermek, 60 segítő és sok-sok érdeklődő vett részt.

A táborban hajdúsági táncokat oktattak a Debreceni Népi Együttes táncosai Hercz Vilmos és Hercz Beáta vezetésével. Citerázni Szabó László népzenetanár, hegedülni Heit Lóránd, brácsázni Bacsó László népzenészek tanították a táborozókat. Élőzene-kíséretünket Heit Lóránd és érmelléki zenekara biztosította.

Fejlesztik a kis művészekben rejtőző kreativitást

Mozaik  , ,   2010. szeptember 10. péntek 

A XVI. Érmelléki Ősz keretében állították ki a gyerekek táborban készült alkotásait

Kiállítás nyílt a Csórján Melitta székelyhídi képzőművész alkotótáborában született művekből a székelyhídi múzeum épületében szeptember 2-án, mely nyitva tartott a XVI. Érmelléki Ősz rendezvénysorozat ideje alatt.
A festőnő az érmelléki gyermekekben rejlő tehetség, kreativitás felfedezésével, fejlesztésével foglalkozik. Csórján Melitta hét évvel ezelőtt tartotta első képzőművészeti alkotótáborát városunkban, azóta minden év augusztusában egy hetet szentel erre a célra. Az idei nyár alkotótábora augusztus 9-én nyitotta meg kapuit, a táborvezető a képzőművészet csodavilágába Muresán Ildikó grafikus segítségével vezette be a résztvevőket.