Bűvös varázslat áldozataivá váltak a székelyhídi Tini Dance Center Egyesület tagjai az ötödik Boszi buli alkalmával november 6-án. Ki szellemmé, ki vámpírrá változott, hogy rémisztgethesse a tánckedvelő közönséget. Volt, aki előre felfegyverkezve, fokhagymavédettséget élvezve közelítette meg a székelyhídi művelődési házat, mely ez alkalommal a „rémségek házává” vált. A félhomályban érkező sokaságot sajátos vérfarkas dekoráció, falra függesztett jelmezek és ínycsiklandó sütőtökillat fogadta a művelődési házban. A csontvázzá változott B 612-es lányok és foszladozó hullákat alakító srácok elsőként Michael Jackson Thriller című dalára készített koreográfiát adták elő, megalapozva ezzel a „borzongató” est hangulatát. A tánccsoport tagjai a közönséget is bevonták különleges produkciójukba, az árnytánc bemutatásakor játéklehetőséget biztosítva a nagyérdeműnek. A vámpírrémségversenyen bárki részt vehetett, táncoló vámpírok és suhanó szellemek varázsolták falfehérré a közönség arcát és tettek köpönyegük alá több, mint húsz díjat.
A mágusok: a csokalyi Fresh Dance, a borsi TDC, a székelyhídi Kölyök Dance, a Táncmanók, a Cimborák s a szervező B 612 valóban csodát tett. Egy rémséges, szemfényvesztő világba repítették közönségüket, kicsit hátborzongató, de varázslatos estet biztosítva. E mágikus est záróakkordját Roman Polanski rendező világsikerű filmje, a Vámpírok bálja musicalváltozatának végjelenete képezte: „Nincs más út: ki az éjből a fénybe, / korlát mögé senki sem zár.”
Az ekkor először bemutatott koreográfia vastapsra ösztönözte a már kicsit „zombivá” vált közönséget. Miután a szellemek elsuhantak és a vámpírok eltűntek a színpad sötétjében, a közönség is kibotorkált a művelődési házból, s a „vérfagyasztó” viszontlátás reményében eltűnt az őszi éjszakában.

 

Fekete Evetke