A megkezdett projektek befejezése mellett újak kivitelezése is elkezdődik – nyilatkozta lapunknak a polgármester. Az önkormányzat épületét kívül is, belül is megújítják, azaz úgy az épületet, mint a belső adminisztrációt. „A bürokráciát szeretnénk modernizálni, lakosságbarátabbá tenni, továbbá el fogjuk kezdeni a központ rehabilitációját. Folyamatosan lépéseket teszünk a színház felújítását illetően, és folytatjuk a zöldterületek kialakítását ahol csak lehet, tehát teljes erőbedobással folytatjuk a munkát. Szeretnénk felújítani Székelyhíd és a hozzátartozó települések közvilágítási hálózatát, még számtalan helyen csak minden második póznán van világítótest, a Malom utcán és a Felsővároson az utcák szélessége miatt rettenetesen rossz és nem funkcionális a közvilágítás” – sorolja a megoldásra váró feladatokat Béres Csaba.

A Petőfi Sándor Elméleti Líceum bővítése, szakközépiskola felé való elmozdulása nagyon fontos a városvezetés számára. Olyan szakokat kell oktatni, amelyek átlépik a megyehatárt, hogy regionális intézményként működjön az iskola.

Pontosan nincs még elhatározva, melyek lennének ezek a szakok (ezek a tanfelügyelőség, az oktatási minisztérium hatásköre is és persze a helyi tanügyi vezetőség felelősságe), de szóba kerültek már ilyenek mint például: környezetvédelem, film-fotó-média, egészségügyi szakképzés, hardverinformatikai képzés, akár az Érmellék művészeti iskolája vagy sportrészleg kialakítása is fel merült.

„Azt gondoljuk, hogy azzal a lépéssel, hogy Böjte Csaba megvette a strandot, településünk lehetőséget kapott, hogy az Érmellék egyik vonzó turisztikai attrakciójává nője ki magát – kezdi ecsetelni idegenforgalmi ötletcsomóját a polgármester. – Csaba testvér kettős szándékkal vásárolta meg a strandot: az egyik, az alapítványi gyerekek nyári táboroztatása, a másik természetesen a helyi és környékbeli és az ide érkező turisták igényeinek kielégítése. Mindkettőt nagyon fontosnak tartjuk, hisz településünkön és a hozzánk tartozó falvakon számos dolog van amire büszkék lehetünk. Van három tavunk, két szép pincesorunk, vannak kastélyaink, kúriáink, szőlőhegyeink, erdőnk, lovardánk, sportfavágóink, hagyományőrző íjászaink, várromunk. Ha ezeket egy csokorba fogjuk, számtalan érdekes programot tudunk kialakítani az ide érkező turistáknak” – zárja Béres Csaba gondolatmenetét.

Tervezik társadalmi csoportok kialakítását: nyugdíjasklub fejlesztése, szociális konyha kialakítása idősek, betegek számára; közfürdő az érintett szociálisan hátrányos lakosságnak; a cserkészet meghonosítása – fontos már gyerekkorban magunkévá tenni a keresztény értékeket. A településeinken katasztrófavédelmi csoportok és polgárőrség fog alakulni. Továbbra is támogatják a sportéletet, kórusokat és tánccsoportokat, a fiatalokkal való foglalkozást, a lokálpatriotizmus erősítését.