A Székelyhídhoz tartozó falvakban is serénykednek az önkormányzat munkatársai

Szorgalmasan tevékenykedett a város, és a hozzá tartozó falvak javításra szoruló területein az elmúlt hetekben is a székelyhídi önkormányzat. Balogh Tibor cégvezető kérdésünkre elmondta, milyen munkálatok zajlottak az elmúlt időszakban.

Jelentős javításon esett át a Petőfi Sándor utcai iskolaépület padlástere. A városvezetés cégének munkatársai kicserélték a szigetelést, párazáró fóliát helyeztek el, illetve kijavították a korhadt gerendázatot. Emellett új betonhidat öntöttek Érköbölkúton, amit biztonságos korláttal és egy támasztó gerendával is ellátták. Ezenkívül egy új kishidat is készítettek egy esővíz elvezető árok fölé. Az utóbbi időben elég rossz állapotba került a Munkásklub alatti edzőterem, ezért az önkormányzat annak felújítása mellett döntött.

Az újravakolási és a festési munkálatok már 80%-ban elkészültek. A Munkásklub nagytermének belső festésén már túl is vannak a kivitelezők. Nemrégiben fejeződött be az érköbölkúti óvoda épületének külső felújítása. A székelyhídi tanács munkatársai eltávolították a felpukkadt vakolatot, majd szigetelő hungarocell réteggel vonták be a falakat. Végül a frissen vakolt homlokzatot lefestették.

az-erkobolkuti-iskola-megszepult-az-uj-tanevre-balogh-tibor-fotoi

Jól halad a munka és hamarosan több utcában is elkészül a járda Csokalyon. Az ottdolgozók megtisztították és elegyengették a terepet, majd elkészítették a keretet a járdaöntéshez. A keretbe először kavicságy kerül, majd erre betont öntenek. A faluban a tervek szerint 477 négyzetméter járda épül.

akar-egy-tankot-is-elbirna-a-betonhid

A munkálatok során már meglévő járdákat is felújítanak, az időjárás függvényében a munka továbbfolytatódik. A kivitelezés okozta esetleges kellemetlenségek miatt kérik a lakosság szíves türelmét és megértését.