Sok-sok versennyel tarkított mozgalmas iskolanapok
Nagykágyán immár ötödjére rendezik meg az Iskolanapot. A kíváncsiskodó diákok előtt megnyílt egy kapu, egy új út, amely nem a tanulás napja volt, hanem játéké. A fiatalok különböző rendezvényeken mérhették össze tudásukat, erejüket, s bizonyíthatták ezt mindenki számára. A megnyitót iskolánk vezetősége tartotta, ahol Karancsi Béla igazgató úr és Ostroveanu Ágota aligazgatónő mondott köszöntő beszédet a megjelenteknek.

 

 

A köszöntő után Balla Frigyes tanár úr vezetésével fellépett az általános tagozat kórusa néhány szívet gyönyörködtető énekkel, majd Ostroveanu Ágota énekelt és gitározott, ezután pedig Ştefan Tímea hetedikes diák énekelt Balla Frigyes tanár úr kíséretével. Az iskola színjátszó köre Sas Enikő tanárnő vezetésével bemutatta a Hárman egy szoknyában című mesejátékot.

 

 

A színpadi produkciók alatt néhány vállalkozó csapat részt vett a bográcsfőzőversenyen. Voltak, akik megcsodálták a szakiskola diákjainak munkáját: a hintát, a grillsütőt és a finomabbnál finomabb süteményeket, melyeket meg is vásárolhatnak az érdeklődők. Mindeközben a tornateremnél különböző sporttevékenységek zajlottak Molnár Andrea tanárnő vezetésével: távfutás, asztalitenisz, foci és sok más érdekesség. Aki sakkozni akart, az Dobos Sándor matematikatanár által vezetett versenyen vehetett részt. A diákok a tájékozódási, ügyességi, bicikliversenyre is iratkozhattak, melyet Lázár Emil és Szabó Péter tanár urak szerveztek és rendeztek. Az informatikateremben két egymást követő versenyt tartott az érdeklődő diákoknak Boda Cristina és Sas Enikő tanárnő: az első a kreativitásverseny volt, a másik pedig a játékbarlang, mely különböző logikai játékokat tartalmazott, amit nagyon élveztek a diákok.

 

 

 

 

 

Ebéd után a programok tovább folytatódtak. Az ebédlőben tanár-diák táncverseny volt, melyen az Iskolacsoport diákjai és a tanárai mérték össze tehetségüket és tánctudásukat. Ezután Kind Klára Renáta tanárnő vezetésével a fiatalok egy vidám jelenetet mutattak be, majd fellépett az iskola tánccsoportja, a Gremix, melyet Lázár Emil tanár úr vezet.Vendégszereplő volt ez alkalommal a székelyhídi Flying Steps tánccsoport Mészáros Ildikó vezetésével.
A sportteremnél focibajnokság zajlott a gimnáziumok, valamint a középiskolák között és a tanárok is megmérkőztek a diákokkal szemben. Igazán pompás programok várták az érkező fiatalokat s mindenki megtalálhatta a számára megfelelő tevékenységet. A szervezők remélik, hogy mindenki jól érezte magát, s jövőre is meglátogat bennünket.

 

 

S. E.