Sikeresen szerepelt a székelyhídi csapat a Felső-Tisza-menti környezetvédelmi vetélkedőn. A székelyhídi Szimata csapatnak a Csíkos-tó és Gémtelep természetvédelmi területeinkről szóló prezentációja és a plakátja is bekerült a legjobbak közzé a Közös Ügyünk – Felső-Tisza-menti környezetvédelmi vetélkedőn. Ez a duplázás egyedüli csapatként nekik sikerült a magyarországi Vásárosnaményben március 25-én a helyi Természetbarát Diákkör főszervezésében kilencedik alkalommal zajló versenyen. Idén a negyedszerre részt vevő érmelléki csapatot Német Mariann tanárnő vezette, a csapat tagjai pedig Szilágyi Szilvia, Takács Tamás és alulírott voltak.

 

A vetélkedő kétfordulós, két hónapon keresztül zajlik feladatsorok kitöltésével, és most az első forduló feladatai között volt kettő, amelyik kötődött a víz világnapjához. Ez azt jelentette, hogy a 160 csapat prezentációi közül kiválogatták a legjobb tízet, melyeknek alkotóik részt vehettek és bemutathatták csapatuk munkáját a víz világnapjához kapcsolódó rendezvényen. A versenyen a három legjobb plakátot is díjazták.

 

 

Már folyik a második forduló feladatainak kidolgozása, a jövőben pedig, ha sikerül bejutni az első tizenöt csapatba, akkor május 20-22. között részt vehetünk a díjkiosztással egybekötött Ifjúsági Találkozón, ahol várhatóan hajókázhatunk is egyet a Tiszán.

 

ifj. Major Lajos