Áprilisban a hegyközszentmiklósi és érköbölkúti iskolákban megrendeztük az Óvd a környezetedet! című, átfogó jellegű rajzversenyt, amely a kisebb-nagyobb korosztályokat szólította megmérettetésre, szép és kifejező munkákkal gazdagítva intézményünket. Információink jelentős részét a látás útján nyerjük, sokkal hamarabb reagálunk egy vizuális ingerre, mint bármelyik másikra. Ebből az elgondolásból kiindulva arra ösztönöztük tanulóinkat, hogy olyan munkákat készítsenek, amelyek felhívják a figyelmet szűkebb és tágabb környezetünk védelmére, tisztán tartására.

 

A gyermekek tolmácsolásában láttuk viszont azokat a problémákat, amelyek már globális méretűek, figyelmeztetve arra, hogy többet kell tennünk a környezetrombolás megakadályozásáért, valamint a szép és igényes, ugyanakkor egészséges környezet kialakításáért és annak megőrzéséért.

 

Ezúton mondunk köszönetet a székelyhídi polgármesteri hivatalnak, hogy segítséget nyújtott a verseny megrendezéséhez szükséges rajzfelszerelések beszerzésében, és legvégül pedig azoknak, akik fáradságot és időt nem sajnálva segítettek a verseny gördülékeny lebonyolításában.

 

 

Árus Tünde