Sikeresen képviselte városunkat a kis ügyes óvodás és iskolás csapat az Ovisuli Egyesület anyák napi rajzversenyén. Az egyik legtöbb like-ot kapott rajz az óvodás Szász Miláné volt, aki a székelyhídi református napközis óvodában Czapp Hanna és Guba Amália óvónők csoportjához tartozik. A verseny egyik különdíját Hamza Alex vehette át, a Petőfi Sándor Elméleti Líceum III. B osztályos tanulója, Erdei Gabriella-Ildikó tanítónő osztályából.

Nyereményeik könyvvásárlási ajándékutalvány és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat megyeszékhelyi szervezetének ajándékcsomagja volt, amit személyesen vehettek át a Fan Ice nagyváradi cukrászdában.

Szász Milán rajzát kedvelték a legtöbben
a közösségi médiában

Az anyák napi rajzverseny most rendhagyó módon zajlott a koronavírus-járvány miatt Pető Dalma egyesületi elnök irányításával, a gyermekmentő szolgálat nagyváradi szervezetének képviselőiből álló bírálóbizottság segítségével. A résztvevők csak az országunk területéről küldhették be alkotásaikat, három korosztályban (óvodások, elemi osztályos és V–VIII. osztályos iskolások). Nem csak a nagyvárosok kisdiákjai vehettek részt a versenyen, hanem vidéki alkotások is pályázhattak. A versenyre 130 rendkívüli rajz gyűlt össze, azok egy részét online, like-vadászat segítségével bírálták el.

Szívből gratulálunk nyerteseinknek, és reméljük az elkövetkező alkalmak is bővelkedni fognak a székelyhídi díjazottakban.


Írta: Német Andrea tanítónő