^ Vissza Fel
Székelyhídi Rendőrség címke bejegyzései:

Rendőrségi felhívás

Közélet    2015. július 8. szerda 

A székelyhídi rendőrség felhívja a lakosok figyelmét arra, hogy a városban és környékén csalók garázdálkodhatnak. Ha idegen személy csenget be Önökhöz azzal a kéréssel, hogy beteg hozzátartozójának gyűjt adományt, akkor a legokosabb, amit tehetnek az, hogy értesítik a helyi rendőrséget. Csalókkal állhatnak szemben akkor is, ha idegenek azzal az indokkal szólítják meg önöket, hogy balesetet szenvedtek és emiatt kérnek anyagi segítséget. Ilyen személyeknek semmiképpen ne nyissanak ajtót, ne adjanak pénzt vagy más anyagi javakat és ne beszéljenek az otthonukban tartott értékekről. Ha a fenti esetek valamelyikével találkoznak és segíteni szeretnének első lépésben mindenképpen győződjenek meg az előadott történet hitelességéről!

Gyakoriak manapság a telefonbetyárok is, akik azzal csapják be a lakosokat, hogy találomra felhívják az embereket és azt mondják, hogy nyert egy autót, egy nyaralást, nagyobb pénzösszeget. Megadnak egy számlaszámot, hogy amennyiben igényt tartanak a nyereményre, utaljanak rá különböző nagyságú összegeket. Ha ilyen eset történik önökkel, semmiképpen ne dőljenek be. Biztos, hogy szélhámosokkal állnak szemben.

A rendőrség tájékoztatja Önöket

Közélet  ,   2014. április 4. péntek 

Veszélyes vagy agresszív kutyát tartók figyelmébe

Az újraközölt 2002/55. számú sürgősségi kormányrendeletnek megfelelően a kutyatulajdonosok a következő kötelességekkel bírnak:

1. A gazdák vagy ideiglenes kutyatartók a következő követelményeknek kell eleget tegyenek:
a) legalább 18 évesek;
b) teljes fizikai erőnlétűek;
c) büntetlen előéletűek személy ellen irányuló bűncselekmény szempontjából.

Rendőrségi akció a piacon

Közélet    2013. június 2. vasárnap 

Székelyhíd Város Rendőrsége a Diószegi Határrendőrséggel közösen szervezett bűnmegelőző akciót május 17-én.

 

A piacon megrendezett tevékenység, tekintettel a pénteki napra, sok embert érintett. A két intézmény munkatársai szórólapot osztogattak, beszélgettek az árusokkal, és a vásárolni szándékozókkal.
A terítéken főleg a háztartásokban elkövetett lopások voltak, melyek könnyen megelőzhetők néhány alapvető szabály betartásával…

Nekünk szolgálnak, minket védnek

Közélet  ,   2013. március 2. szombat 

A székelyhídi városi rendőrség célkitűzéseiről, sikereiről és gondjairól, térségünk közbiztonsági állapotának alakulásáról kérdeztük Ivan Nicolae rendőrfőnököt. A városi rendőrség Székelyhíd településnek várossá válásától kezdve működik, felügyelete alá pedig 18,3 négyzetkilométernyi terület tartozik (beleértve Nagykágya, Csokaly, Hegyközszentmiklós, Érolaszi és Érköbölkút), amelyen az adatok szerint 12 975 lakos él. A rendőrség kötelékébe tizenegy alkalmazott mellett még egy jogász tiszt, egy kriminalisztikai tiszt, három körzeti megbízott, négy járőr (ők biztosítják a folyamatos 24 órás járőrözést), egy-egy titkár és vezető dolgozik. Habár igazából négy körzeti felelősre lenne szükség, jelenleg csak három teljesít szolgálatot. Ennek ellenére ők próbálják meg tartani a kapcsolatot a körzetükbe tartozó lakossággal a következő felosztásban: Ștefan Lazăr az I. körzetben (Csokaly, Kiskágya, Nagykágya), Ioan Enache a várost magába foglaló II. körzetben, Sorin Bozga pedig III. körzetben (Érköbölkút, Érolaszi, Hegyközszentmiklós).

 

A közbiztonságunk a legfontosabb!

Közélet  ,   2010. április 25. vasárnap 

A 2009-es évben a Székelyhídi Városi Rendőrség a közbiztonság megteremtésére kötelezte el magát, az intézmény felügyelete alá tartozó területeken kiemelten fontosnak tartotta azt, hogy megelőzze az erőszakos bűncselekmények elkövetelését, megerősítse a lakosok biztonságérzetét, csökkentse a súlyos balesetek számát, és növelje a lakosság rendőrségbe vetett bizalmát.  A fent említettek elérése érdekében, megnövelték a megelőzési járőrözések, illetve biztonsági intézkedések kivitelezésének gyakoriságát, azért, hogy az iskolások, és postások biztonságérzete nagyobb legyen. Minden egyes rendőrre kidolgoztunk egy egyénre szabott tervet, intézkedést, kötelességet, határidőt, felelősséget a hatékonyság növelése érdekében.