^ Vissza Fel
közbiztonság címke bejegyzései:

Megalakult a székelyhídi önkéntes polgárőrség

Közélet  ,   2020. április 23. csütörtök 
 108

Polgárőrök vigyázzák Székelyhíd és a hozzá tartozó települések éjszakáit április eleje óta. A város és a hozzátartozó öt település (Csokaly, Érköbölkút, Érolaszi, Hegyközszentmiklós és Nagykágya) lakosai közül eddig majd kétszázan gondolták azt, hogy felvállalják az éjszakai járőrözést annak érdekében, hogy megelőzzék az esetleges szabálysértéseket, bűneseteket (ilyen esetek előfordulnak Bihar megye más részein). A létrejött társadalmi civil szervezet célja tehát a közrend és közbiztonság fenntartásának segítése. A polgárőrök tevékenységük ellátása során hatósági jogkörrel nem rendelkeznek, kényszerítő eszközt nem alkalmazhatnak, viszont ha bármilyen rendellenességet vélnek felfedezni, értesítik a helyi rendvédelmi szerveket, akikkel szoros együttműködésben állapodtak meg, ők foganatosíthatnak intézkedéseket. Az önkéntesekből álló csapat a sürgősségi helyzetre való tekintettel verbuválódott Béres Csaba polgármester kezdeményezésére, vezetésüket és koordinálásukat Hegyessy Zsolt városmenedzser és Nagy Botond sportmenedzser vállalta.

Közösen a közbiztonságért

Közélet    2014. április 30. szerda 
 448

Székelyhídon a roma kisebbséget is bevonnák a köz védelmébe

Mindannyian emlékszünk a közelmúltban Tótiban történt tragédiára, amely nem csak országunk lakosságát botránkoztatta meg, de nemzetközi visszhangja is volt! Mint ismeretes, nyolc, a roma kisebbséghez tartozó férfi „bosszúból” agyonvert egy ellenük intézkedő biztonsági őrt – ami újra középpontba helyezte az együttélés problémáit.

A közbiztonságunk a legfontosabb!

Közélet  ,   2010. április 25. vasárnap 
 609

A 2009-es évben a Székelyhídi Városi Rendőrség a közbiztonság megteremtésére kötelezte el magát, az intézmény felügyelete alá tartozó területeken kiemelten fontosnak tartotta azt, hogy megelőzze az erőszakos bűncselekmények elkövetelését, megerősítse a lakosok biztonságérzetét, csökkentse a súlyos balesetek számát, és növelje a lakosság rendőrségbe vetett bizalmát.  A fent említettek elérése érdekében, megnövelték a megelőzési járőrözések, illetve biztonsági intézkedések kivitelezésének gyakoriságát, azért, hogy az iskolások, és postások biztonságérzete nagyobb legyen. Minden egyes rendőrre kidolgoztunk egy egyénre szabott tervet, intézkedést, kötelességet, határidőt, felelősséget a hatékonyság növelése érdekében.