Harmincnyolc kamerát szereltek fel Székelyhíd közterein október első felében. A tervezésnél fontos szempont volt, hogy a település legforgalmasabb pontjain, az iskoláknál, piacnál, a központban, illetve a ki- és bejáratoknál rögzítsék az eseményeket a nap 24 órájában. A korszerű kamerarendszer kiépítésével a városvezetésnek az volt a célja, hogy az itt élő emberek még nagyobb biztonságban érezzék magukat és tulajdonaikat, hiszen a videókamerák visszatartó erővel bírhatnak és segítik a bűnfelderítést is.

A hír kapcsán a polgármesteri hivatal közölte lapunkkal, a biztonsági rendszer célja visszaszorítani az illegális szemétlerakók létesülését, segíteni a magántulajdon védelmét, és csökkenteni az utcai rongálásokat, amelyre különösen nagy szükség van, mert Székelyhíd adminisztratív területén megszámlálhatatlan mennyiségű kukát törtek össze, de emellett a közterületi szemetelés és dívik – mindezekre most már fényképes bizonyíték fog segítségül szolgálni a felelősségre vonásban.

A város közbiztonságának megőrzése céljából először 25 fix, kilenc darab 360 fokban forgó, valamint négy rendszámtábla-felismerő kamerát helyeztek el. Külön előnyt jelent, hogy a fejlett eszközök már éjszaka is tudnak rögzíteni és a rendszer a későbbiekben tovább bővíthető. Béres Csaba polgármester kiemelte, hogy igyekeznek további forrásokat előteremteni, mivel a későbbiekben a falvakat is csatlakoztatni szeretnék a kamerarendszerhez.


Írta: Rupárcsics Csilla Judit