^ Vissza Fel
kutyák címke bejegyzései:

A rendőrség tájékoztatja Önöket

Közélet  ,   2014. április 4. péntek 

Veszélyes vagy agresszív kutyát tartók figyelmébe

Az újraközölt 2002/55. számú sürgősségi kormányrendeletnek megfelelően a kutyatulajdonosok a következő kötelességekkel bírnak:

1. A gazdák vagy ideiglenes kutyatartók a következő követelményeknek kell eleget tegyenek:
a) legalább 18 évesek;
b) teljes fizikai erőnlétűek;
c) büntetlen előéletűek személy ellen irányuló bűncselekmény szempontjából.

„Irányítottan” szállíthatják a kóbor kutyákat az Érmellékre

Közélet  , ,   2013. július 4. csütörtök 

Egyre több és egyre nagyobb vihart kavart fel tavaly a Szenátus által megszavazott kutyatörvény és ennek a következményei. Nem az a gond, hogy az ebtartókat kötelezik bizonyos uniós szabályok betartására (mikrochip, póráz, sterilizálás stb.). Ezek egy része jogos és mindenki által el is fogadható, ám – és itt van a bökkenő – a díjszabások megállapítása már a helyi tanácsok jogkörébe tartozik. Ilie Bolojan nagyváradi polgármesternek is volt néhány tervezete, amely felháborította a megyeszékhely lakosait, állatvédőit. Gondolván a problémák csökkentésére tervbe vette azt is, hogy különös figyelmet fordítanak arra, hogy vidékről nehogy Nagyvárad utcáira kerüljenek azok az ebek, melyek tulajdonosai inkább megszabadulnak kedvencüktől, minthogy kifizessék a megszabott díjakat.

Kutyahűség felelősséggel!

Mozaik  , ,   2011. január 6. csütörtök 

Profi oktató segít házikedvenceink jobb megértésében

 

„Ha magunkhoz veszünk egy éhező kutyát és enni adunk neki, akkor az soha nem fog megharapni. Ez a különbség a kutya és az ember között.” (Mark Twain)

 

 

A székelyhídi Cristian Iuhas olyan, mint bármelyik húszas éveiben járó srác. Egy fontos dologban azonban különbözik másoktól: a hobbija a munkájává vált és azon irigylésre méltó emberek táborába tartozik, akik azzal foglalkoznak, amit igazán szeretnek. Hosszú út vezetett idáig, míg felismerte magában az elhivatottságot és az állatszeretetből szakértelem lett.